Business

Kommune betaler parkeringsbøder for 341.190 kroner tilbage

En "dum fodfejl" betyder, at Aarhus Kommune må punge et stort beløb ud til bilister, der har fået bøder.

Aarhus Kommune har ikke haft styr på formaliteterne, da de indførte nye parkeringsregler i det centrale øgade-kvarter. Derfor må kommunen nu gå bodsgang med en større tilbagebetaling af parkeringsbøder.

Samlet bliver 669 parkeringsbøder nu betalt tilbage. Der er tale om bøder til en samlet værdi på 341.190 kroner.

- Vi har lavet en dum fodfejl, og det beklager vi. Vi strammer selvfølgelig op på de interne arbejdsgange, så vi undgår, at sådan en fejl sker igen.

- Fejlen er især ærgerlig, fordi det er en plet på et ellers vellykket forsøg, der gav positive tilbagemeldinger fra beboerne i området, skriver Kim Gulvad Svendsen, driftschef i Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Alle kan få penge tilbage

Forsøget med en ny parkeringsordning skulle afdække, om man ved at kræve betaling for parkering fra folk, der ikke bor i kvarteret, kunne give bedre plads til dem, der rent faktisk gør det.

- Skiltningen under forsøget manglede dog en principiel godkendelse hos Østjyllands Politi, og derfor bliver alle udskrevne p-afgifter under forsøget nu tilbagebetalt, skriver Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune er dog ikke sluppet med at betale bøderne tilbage. Også dem, der har betalt for parkeringer under forsøget, kan få pengene tilbage. Det skal de dog selv søge om på Aarhus Kommunes hjemmeside.