Business

Københavns Lufthavn kan blive solgt

Kapitalfonden, der ejer Københavns Lufthavn, overvejer at sælge sin ejerandel.

Hovedaktionæren i Københavns Lufthavn går i overvejelser om at sælge sin aktiepost i hovedstadens lufthavn.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Kapitalfonden Macquarie sidder sammen med den canadiske pensionsfond OTPP på knap 58 procent af aktierne og i ifølge meddelelsen har Macquarie udpeget rådgivere, som skal kigge nærmere på kapitalfondens investering i lufthavnen. Og det kan resultere i et salg.

Macquarie har været aktionær i lufthavnen siden 2005, og siden er ejerandelen sammen med OTPP kommet op på knap 58 procent. Den danske stat ejer hovedparten af de resterende aktier.

En fornuftig investering

SIden Macquarie, der er en australsk kapitalfond, købte aktierne i Københavns Lufthavn er aktiekursen gået støt i vejret.

Selvom 2017 har budt på lidt af en rutschetur for aktien, der har været tæt på kurs 7.000 og nu er nede i nærheden af kurs 5.500, har Macquarie alligevel mere end fordoblet sin investering siden opkøbet i midten af 00'erne.

Ovenpå nyheden om Macquarie mulige forestående salg af ejerandelen er aktiekursen dykket med lidt over en procent i skrivende stund.

Afviser at kommentere køb

Finansminister Kristian Jensen (V) har ikke ønsket at be- eller afkræfte, om den danske stat vil melde sig som mulig køber af Macquaries aktiepost.

I et skriftligt svar skriver han, at:

- Københavns Lufthavn er generelt en meget velfungerende og veldrevet lufthavn, og den er helt central for tilgængeligheden til Danmark. Dermed har den også en stor betydning for den danske økonomi. Derfor er vi selvfølgelig interesseret i, at rammerne for lufthavnen og luftfartsselskaberne er velfungerende og stimulerer vækst og tilgængelighed. Og vi er selvfølgelig også optaget af, at lufthavnen har den rette ejerstruktur, skriver Kristian Jensen og slutter:

- Da der er tale om et børsnoteret selskab, kan vi ikke kommentere eventuelle spekulationer.”