Business

Bjarke Ingels tilbage i Danmark for at lave nyt milliard-projekt

Det er to af landets helt store internationale erhvervsprofiler, der skal stå for et nyt hotel- og konferencecenter i Aarhus.

Sådan bliver det ny Ingels-hotel

  • Størrelse: ca. 29.000 m2
  • Antal rum: ca. 500 rum
  • Konference-kapacitet:  ca. 2.000 mennesker 
  • Pris: 1 milliard kroner (for hotellet alene)

Det bliver superarkitekten Bjarke Ingels og Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, der skal opføre et nyt hotel- og konferencecenter i Aarhus' havneområde.

- Hotellet er ikke kun en stor flot bygning, der er pæn at kigge på udefra. Det er en inviterende bygning, som inviterer århusianerne til at bestige den, siger Bjarke Ingels, der er stifter af tegnestuen BIG.

Det nye byggeprojekt, som Bjarke Ingels og Anders Holch Povlsen står bag.

Vundet projekt foran hotelmilliardær

Udover BIG og Anders Holch-Povlsens selskab Bassin 7 er tegnestuen SLETH også en del af projektet. Og det var de tre parter, der i går aftes fik at vide, at de har vundet projektet.

Med i kapløbet om at få lov at bygge projektet, var også den norske hotelmilliardær Petter Stordahlen, men valget faldt altså i sidste ende på Bjarke Ingels og co.

- Sammen med de private og almene boliger færdiggør hotel- og konferencecentret Bassin 7 som et projekt med stærk funktionalitet, siger Aarhus Kommunes borgmester, Jacob Bundsgaard, i en pressemeddelelse.

Projektbillede fra det nye byggeprojekt i Aarhus.

Bo inde i uret

Hotellet er lavet som en snegl, som man kan gå op ad tagkonstruktionen til det, som Bjarke Ingels kalder en Stairscraper. Op langs trappen vil der blandt andet være en park.

Med udendørstrapper på hotellet, vil det være muligt at gå hele vejen op af hotellet.

Udover hotellet skal der også bygges 2 boligkaréer, hvor den ene skal bruges til alment boligbyggeri, mens den anden karré bliver lavet til private boliger.

Samtidig bygger selskabet en såkaldt campanile - et højt enkeltstående tårn med en urskive i. Inde bag urskiven vil der være lejligheder.

- På den måde bliver det en form for Big Ben i Aarhus, siger Bjarke Ingels.

Det bliver muligt at bo inde bag urskiven i det høje tårn på Aarhus havn.

En del af Bjarke Ingels-kvarter i Aarhus

Det nye byggeri bliver en del af Ø4 i Aarhus Havn, hvor Bjarke Ingels i forvejen har tegnet dele af bykvarteret. Derfor har han også store ambitioner for kvarteret.

- Når man bygger et nyt kvarter fra grunden af, så oplever man nogle gange, at de kvarterer ikke har den charme, de oplevelser og overraskelser, som et historisk kvarter har, siger han.

Det planlagte hotel, som Bjarke Ingels og Anders Holch Povlsen blandt andre står bag.

Holch-Povlsen finansierer gildet

I alt kommer det nye projekt til at løbe op i 1,5 milliarder kroner. Her står Anders Holch Povlsen for størstedelen af finansieringen.

- I min branche bygger vi jo altid med en kombination af egenkapital og bankfinansiering. Anders stiller med finansieringen ja, men klart vi låner lidt i banken også, siger Bjarke Ingels.