Business

Lars Seier forlader livsværket Saxo Bank

Lars Seier Christensen blev hovedrig på at bygge Saxo Bank op, og nu kan han sole sig i en solstråleinvestering i den virtuelle valuta, bitcoin. NIELS AHLMANN OLESEN / Scanpix Denmark

Den kendte finansmand Lars Seier har sagt ja til at sælge sin andel af Saxo Bank til kinesiske Geely Group.

Lars Seier har solgt hele sin ejerandel i Saxo Bank til Geely Group, der blandt andet ejer Volvo. Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Den kendte finansmand var med til at stifte Saxo Bank og ejer 25,71 procent af selskabet.

- Jeg er utrolig stolt af Saxo Bank og bankens helt unikke og stærke position i den finansielle sektor. Jeg vil gerne sige dybtfølt tak til de mange dygtige medarbejdere i Saxo Bank og min partner, Kim Fournais, for denne snart 25 år lange rejse, skriver Lars Seier i pressemeddelelsen.

Stort kinesisk konglomerat

Geely Group er et kinesisk konglomerat. Geely Group er stor inden for investering og ikke mindst bilbranchen, hvor selskabet ejer Volvo. Ifølge pressemeddelelsen omsætter Geely Group for 26 milliarder dollar årligt (194 milliarder kroner).

- Vi ser frem til at indgå partnerskab med Saxo Bank og ekspandere Geely Groups aktiviteter i den finansielle sektor.

- Vi forventer at skabe synergier i udviklingen af finansielle services både indenfor Geely-gruppen og til det bredere kinesiske marked, skriver finansdirektør i Geely Group Daniel Donghui Li i meddelelsen.

Stifter i 1992

Lars Seier stiftede Saxo Bank sammen med Kim Fournais i 1992. Kim Fournais fortsætter som en del af bankens ejerkreds.

- Jeg ser frem til at tage Saxo Bank til nye højder med medarbejdere og aktionærer, og med Geely som partner har vi et endnu stærkere fundament for at kapitalisere på de mange globale muligheder og ikke mindst de kinesiske og asiatiske vækstmarkeder, skriver Kim Fournais i meddelelsen.

Lars Seier var frem til 2015 administrerende direktør i Saxo Bank. Han er dog nu hovedsageligt en stor investorer i flere selskaber under hans firma Seier Capital.

Det gav i 2015, det seneste offentliggjorte regnskab, et overskud på 163 millioner kroner og samlede aktiver for 2,9 milliarder kroner uden nævneværdige lån.

Seier Capital har betydende ejerandele i blandt andet Netavisen 180 grader, burgerkæden JuicyB, smykkefirmaet Endless, D'Angleterre og Geranium.