Business

Nyt hotel går i struben på egen branche: Udlejer igennem Airbnb

Når Brøchner Hotels i dag åbner dørene til et nyt hotel, bliver koncernen den første hotelkæde i Norden
til at udleje værelser igennem Airbnb. Her ses ét af værelserne, hvor man kan leje en madras i én af køjesengene. Pressefoto/Brøchner Hotels

Den danske hotelbranche har længe haft stridsøksen fremme overfor Airbnb. Nu melder nyt hotel sig ind i kampen. Og de stiller sig på Airbnb´s side.

- Jeg hylder innovation og mener ikke, at man skal være bange for nye teknologier.

Sådan lyder det simple budskab fra direktøren for Brøchner Hotels, Karim Nielsen. Han står i spidsen for den hotelkæde, som i dag slår dørene op til det nyrenoverede Hotel Danmark. Og som det første hotel i Norden vil det nu udleje værelser igennem udlejningsportalen Airbnb.

- Jeg oplever, at mange turister gerne vil opleve et lokalt fællesskab, når de lejer et værelse på Airbnb. Men flere vil også kombinere den oplevelse med at bo mere luksuriøst, og det kan vi tilbyde dem i vores 4-stjernet univers, forklarer han.   

Jeg ser Airbnb som et fantastisk supplement til den globale overnatningsindustri, siger direktør i Brøchner Hotels, Karim Nielsen.

Hyldest til innovation

Med fællesskabet refererer direktøren konkret til de to værelser, som han vil udleje igennem Airbnb. De er nemlig deleværelser med tre køjesenge, så der er plads til i alt seks overnattende gæster. Og den kombination passer perfekt til konceptet hos Airbnb.

Det bliver køjesengene her, man fremover kan leje igennem Airbnb, selvom man bor på hotel.

- Jeg forventer, at folk lige skal smage på det, for det er noget nyt og helt anderledes i et hotel-regi. Men derudover håber jeg, at det giver os en opfattelse af mangfoldighed, fastslår han.

Kritik af Airbnb

Hotelbranchen har ellers haft stridsøksen fremme, når det kommer til udlejningsportalen Airbnb. Det er ofte blevet fremhævet, at portalen undergraver hotelbranchen, da den ikke konkurrerer på lige vilkår med hotellerne, når det kommer til skatter og afgifter.

Karim Nielsen anerkender da også, at han med valget af Airbnb kommer til at spare på selve den kommission, han normalt skal betale til andre konkurrenter som booking.com eller Expedia. Men han afviser, at det skulle undergrave hans egen branche: 

- Jeg har tiltro til det politiske arbejde for at undgå sort økonomi. Vi som virksomhed betaler naturligvis vores skat og arbejder inden for gældende lovgivning. Det må jeg også forvente, at vores samarbejdspartnere gør, forklarer direktøren og fortsætter: 

- Via Airbnb ønsker jeg at tilbyde turister en ekstra mulighed for at booke en overnatning i Danmark igennem en portal, som, jeg faktisk mener, er forfriskende og innovativ. Airbnb tilbyder turisterne flere muligheder for at booke en overnatning, og det kan i sidste ende bringe flere turist til landet.