Business

Hvor blev den nye iPhone af?

Selvom Apple tjener milliarder, står skuffede investorer tilbage med panderynken. De havde håbet på en ny iPhone, men endte med en lang næse.

Det er ikke altid nemt at være et børsnoteret selskab. For selvom Apple i går kunne præsentere et rekordregnskab, hvor de omsatte for svimlende 361 milliarder kroner, havde investorerne alligevel håbet på lidt mere.

Sammen med regnskabet var der nemlig rygter om, at Apple ville løfte sløret for en spritny iPhone. Og det fik Apple-aktien til at nå et rekordniveau, lige inden regnskabet blev offentliggjort. Men rygterne holdt ikke vand, og derfor valgte et hold skuffet investorer at smide aktien, så den falder med 2 procent i børshandlen efter lukketid i New York. 

- Vi ved, at Apple er på trapperne med en opdatering af iPhone 7, som skulle være et brag. Den kommer til at have nogle teknologier, som vi aldrig har set før, og mange havde håbet, at den ville komme nu, fortæller redaktør på teknologi-magasinet Input, Torben Vognsen.

En fest på børsen

Selvom investorerne straffer Apple ovenpå skuffelsen, har Apple-aktien ellers festet gevaldigt på børsen hele året. 

Op til regnskabet gik Apple-aktien i rekord, efter rygterne om at en iPhone 8 skulle være på trapperne.

Som grafikken viser, har Apple haft en forrygende start på 2017 med en fremgang i aktien på 27 procent siden årsskiftet. Og det efterlader altså  Apple med en svimlende børsværdi på mere end 5200 milliarder kroner.

Et hår i suppen

Og det er iPhonen, der er guldægget i Apples forretning. Denne gang måtte Apple dog sande, at de ikke helt kunne sælge så mange iPhones som tidligere. I årets første måneder langede Apple 50,8 millioner smartphones over disken verden over, mens de kvartalet før kunne bryste sig af et salg på 78 millioner iPhones. Men det kommer ikke bag på Torben Vognsen.

- Det er helt logisk, at salget falder. Alle forventer en stor opdatering af iPhonen, og at den er lige om hjørnet. Så hvis der er nogen, der går rundt og tænker: ” jeg vil have en ny iphone”, ja så venter de nok lidt længere, fastslår han.

Selvom salget af iPhones falder, så stiger indtjeningen faktisk på antal solgte enheder. En meget simpel opskrift, som er ganske svær at kopiere. Den kan du læse mere om her.