Business

Kiwi lukker i Danmark - 1.800 bliver fyret i dag

Over 1.800 ansatte mister jobbet med beslutningen om at lukke Kiwi i Danmark.

Supermarkedskæden Kiwi lukker i Danmark som offer for den opslidende discountkrig herhjemme.

Det oplyser moderselskabet Dagrofa i en pressemeddelelse.

Kiwi har 103 butikker fordelt over hele landet. Med lukningen bliver 30 af butikkerne lavet om til kædens to øvrige kæder, Spar og Meny, mens de resterende lukkes.

Vi tror ikke længere, at vi kan tjene penge på Kiwi i en overskuelig fremtid

Per Thau, administrerende direktør i Dagrofa

Over 1640 ansatte bliver fyret som følge af butikslukningerne, 800 ansatte fra Kiwis butikker beholder jobbet.

- En tredjedel af butikkerne bliver omdannet og fortsætter som Spar og Meny, mens de resterende butikker lukker, og medarbejderne bliver opsagt i dag, siger Per Thau, koncernchef i Dagrofa, til TV 2.

Desuden viser den endelige opgørelse, at 134 personer i administrationsfunktioner mister jobbet, mens det for lagermedarbejdere gælder 58 personer.

Tror ikke længere på det

Per Thau forklarer den svære beslutning med, at det ikke er gået med at genoprette indtjeningen efter den plan, Dagrofa har lagt for Kiwi.

- Vi tror ikke længere, at vi kan tjene penge på Kiwi i en overskuelig fremtid, og så vil vi hellere investere i Meny, Spar og vores foodservice-forretning, hvor vi er nummer ét og har fremgang, lyder det fra topchefen.

Markedet er rigtig hårdt med seks spillere på discountmarkedet, forklarer han, og samtidig er der ikke den store markedsvækst at læne sig op af. Den kombination udløser fyringsrunde og den danske lukning.

For nylig lød det fra Dansk Supermarked, der ejer Netto, at de ikke vil stoppe den hidsige priskrig.

- Jeg kan love dig for, at priserne bliver holdt i ave, og vi vil gøre vores til, at priserne vil være konkurrencedygtige og holdt nede også fremadrettet. Vi vil fokuserer meget kraftigt på prisen og sikre, at pris og kvalitet fortsat hænger sammen, sagde topchef Per Bank.

Landets største dagligvarekæde, Coop, tager også vand ind i discountkrigen og har som konsekvens lukket 27 Fakta-butikker.