ATP-boss til forgyldte direktører: - Vi bider os fast i knæhaserne

Får de danske direktører for mange millioner i løn og bonus, skal de forvente stor og lang modstand fra investeringskæmpen ATP.

De største danske selskaber har på forårets generalforsamlinger mødt uvant stor debat om deres bonusfest, og nu advarer landets største pensionskasse både formænd og direktører om, at kravet om at holde millionlønningerne nede er kommet for at blive.

ATP har erklæret sig som meget aktive ejere og vil eksempelvis ikke se et hidsigt bonusprogram som det til topchefen i Nets, der kunne høste en halv milliard kroner trods en mislykket børsnotering. 

- Vi er meget opmærksomme på at have en rød tråd i vores aktive ejerskab. Vi synes, at de danske lønninger er kommet op på et fornuftigt niveau i en europæiske, nordeuropæisk sammenhæng, så vi synes, vi er, hvor vi skal være, lyder det fra administerende direktør Christian Hyldahl.

Vi vil bide os fast i knæhaserne på virksomhederne og sørge for, at vores stemme bliver hørt.

Christian Hyldahl, topchef i ATP

Undgå at være lønførende

ATP har større aktieposter i de fleste store danske selskaber, og storaktionærens vink med en vognstang om ikke at accelerere lønpakkerne til direktørerne er ikke til at misforstå.

- Man skal passe på, at man ikke lægger sig en tand over gennemsnittet, for hvis alle gør det, så stiger gennemsnittet støt og roligt - måske uden grund. Her ligger en stor opgave for bestyrelsesformændene, men også for direktørerne, der skal sikre sig en rimelig løn, men uden at være lønførende, for det er ikke den vej, vi skal, siger Christian Hyldahl.

Direktørlønningerne er steget mere end lønposen for den almindelige dansker, og fordi selskaberne på tværs har nået loftet for det rimelige niveau, har ATP øget sit fokus på rimeligheden i hvert enkelt børsselskab, hvor Genmab i øjeblikket tester pensionskassens grænse, mens Carlsberg har overtrådt den.

- Selskaberne skal være sikre på ikke at ryge i nogle af faldgruberne og sammenligne med meget store selskaber, der er meget amerikanske i deres kultur, værdier og lønforhold, mener ATP-topchefen.

Man skal passe på, at man ikke lægger sig en tand over gennemsnittet, for hvis alle gør det, så stiger gennemsnittet støt og roligt - måske uden grund.

Christian Hyldahl, topchef i ATP

Vil bide os fast i knæhaserne

Kæphesten med at værne om den danske virksomhedskultur blev tydelig på generalforsamlingen i Carlsberg, hvor den langsigtede investorer demonstrativt valgte at stemme nej til lønpakken til topledelsen anført af Cees 't Hart og kom med en klar kritik af både størrelse og konstruktion.

- Vi vil bide os fast i knæhaserne på virksomhederne og sørge for, at vores stemme bliver hørt. Det gør den ikke, hvis vi melder os ud, så så længe vi ser en interesse i at være investeret, så vil vi ikke på grund af lønnen fravælge virksomheden - tværtimod vil vi gå i endnu tættere dialog og være endnu tydeligere i den måde, vi kommunikerer på.

Du siger dermed, at I ikke vil give op i Carlsberg, selvom I er uenige?

- Sælger vi vores aktier i Carlsberg, så bliver det af en anden grund. Prisen kan være for høj, eller fordi vi ikke tror på virksomheden. Vi vil fortsætte med at være en aktiv aktionær i Carlsberg, så længe vi ser det som en interessant virksomhed, og så vil vi også gerne være vokale om, hvad vi synes om direktørlønningerne, siger Christian Hyldahl.

Vestas vil ikke være lønførende

Et af de selskaber, der har holdt sig fra at hoppe på vognen med at være lønførende er Vestas.

Selvom Vestas leverede et årsregnskab med rekorder på stribe, så fik de fem topfolk blot en lønstigning på en lille million kroner til deling i fast løn og tre millioner kroner inklusiv bonus. Bestyrelsesformand Bert Nordberg mener, at topchef Anders Runevad og co. får rigeligt til at motivere dem.

- Jeg går meget op i at sikre, at mine chefer bliver aflønnet, så vi er en attraktiv arbejdsgiver. Men alt for høje bliver lønningerne ikke, sagde Bert Nordberg ved generalforsamlingen til TV 2.

Den tidligere Tryg-topchef Stine Bosse sidder i dag i bestyrelsen i den tyske forsikringskæmpe Allianz, og her har direktørlønningerne også været diskuteret. 

- Der er konkurrence omkring de dygtige ledere og kloge hoveder, men kommer det helt ud af balance, så reagerer folk. Det skal diskuteres i bestyrelseslokalerne, og det bliver det også, siger Stine Bosse, der kigger mod Sverige, hvor direktørlønningerne ikke er steget så meget som i Danmark.