Business

YouSee hæver prisen for 800.000 kunder

Afskaffelsen af de udskældte roamingafgifter gør det billigere at tale i mobil i udlandet, men til gengæld bliver mobilabonnementet hos YouSee dyrere.

Fra den 15. juni bliver det billigere at tale i mobil og gå på nettet i udlandet, men selve mobilabonnementet bliver dyrere.

Afskaffelsen af roamingafgifterne koster nemlig teleselskaberne dyrt, og den regning sender de direkte videre til kunderne.

Derfor bliver mobilabonnementet 10-20 kroner dyrere for de 800.000 mobilkunder hos YouSee, der er ejet af TDC. Det skriver Berlingske Business.

Ny hovedpine for pressede teleselskaber

- Det er meget positivt, at danskerne kan tage på ferie og bruge mobiltelefonen ubekymret og frit. I forvejen nyder vi godt af nogle af de billigste mobilabonnementer i Europa med rigtigt meget data i. Men man påfører samtidig teleselskaberne nye omkostninger på grund af det øgede dataforbrug, som vi ikke har haft tidligere, når EU afskaffer roaming, siger Kasper Ørtvig, direktør for YouSee Mobil, til Berlingske Business.

Mens YouSees eksisterende kunder må vente lidt med at finde ud af, hvor meget mere de præcist skal betale for deres mobilabonnement, skal nye kunder allerede punge ud 8. maj.

Fra den dato skal de nemlig betale 20 kroner mere for et nyt mobilabonnement.

Millionregning på vej

TDC forventer, at afskaffelsen af roamingafgiften vil koste selskabet 150 millioner kroner i år, og det er den direkte årsag til, at prisen på et mobilabonnement nu sættes op.

Afskaffelsen af roamingafgiften betyder konkret, at man kan bruge sin mobiltelefon i samtlige 28 EU-lande, uden at man ender med en stor ekstraregning.