Business

Berlingske vil købe TV 2

TV 2 skal fortsat være en stor bred dansk kanal, mener topchef hos Berlingske.

 Det kan muligvis blive Berlingske Media, der fremover trækker i TV 2's tråde. I hvert fald melder mediet sig i kapløbet om at købe tv-stationen, skriver business.dk

- TV 2 er kendt for at lave kvalitetsprodukter, og den grundholdning og de ambitioner passer perfekt til den måde, vi driver vores nuværende medier, Berlingske, BTMX, Weekendavisen og public service radioen 24syv på, siger Berlingske Medias topchef, Mette Maix, til business.dk.

Ifølge business.dk er det endnu uafklaret, om TV 2 skal privatiseres. Men flere partier arbejder for det, og Mette Maix støtter tanken.

- Vi mener, det vil være en god idé at sælge TV 2. Det er ikke sundt, at et land som Danmark har to statsejede TV-stationer. Det er sundt med forskellige ejere, og det handler om at sikre, at TV 2 kan udvikle sig og at sikre, at det nuværende høje kvalitetsniveau kan forsætte. Det vil vi som ejer kunne garantere, siger Mette Maix.

Hun siger, at TV 2 fortsat skal have bred appel.

- TV 2 skal fortsat være en stor bred dansk kanal. Vi er fuldt ud parate til at leve op til de krav om dansk indhold og kvalitet, staten måtte stille ved et salg,« siger Mette Maix.

Belgiske ejere

Berlingske har belgiske ejere i ryggen, og planen er at udvikle TV2 yderligere, lyder det. En række bejlere har tidligere meldt om deres interesse, hvis politikerne træffer beslutningen om en privatisering. 

Allerede i november meldte regeringen ud, at man havde i sinde at sælge TV2, og ifølge Kulturministeriets hjemmeside er arbejdet med at privatisere tv-kanalen påbegyndt. Mette Maix slår over for Business.dk fast, at Berlingske som udgangspunkt vil købe TV2 alene.

 - Vi ved endnu ikke, om TV2 bliver privatiseret og under hvilke konditioner. Vi er derfor klar til at se på alle modeller for et køb. Men vort udgangspunkt er, at vi vil købe TV2 alene, siger hun.

 Tidligere onsdag kunne Berlingske Media glæde sig over regnskabet fra 2016. Ifølge selskabet er et underskud på 38 millioner kroner blevet vendt til et plus på 23 millioner kroner. Formelt er regnskabet for 2016 dog ikke offentliggjort endnu, så indtægtsfordelingen kan ikke ses