Business

Mobilepay vil overhale Dankortet: Nu kan du betale fra låst skærm i supermarkedet

Danske Banks applikation Mobilepay forsøger nu at overhale det mobile dankort fra ærkekonkurrenten Nets indenom.

Mobilepay vil via betaling fra en låst skærm forsøge at få en overhånd i forhold til det markedsdominerende Dankort. Det sker ved at indgå et samarbejde med Danmarks tredjestørste dagligvarekæde, der dækker over supermarkederne Kiwi, Meny, Spar, Min købmand og Letkøb.

Samarbejdet betyder i første omgang, at supermarkedskæden Kiwi kan tilbyde kunderne hurtige mobilbetalinger, uden at de behøver låse skærmen på deres telefoner op. Det maksimale beløb, der kan betales via den låste telefon, er sat til 250 kroner - altså en smule over grænsen på det mobile dankort, hvor grænsen er 200 kroner.

Ved beløb på mere end 250 kroner er processen mere omstændelig. Her skal kunden åbne MobilePay-appen og godkende med et swipe.

MobilePay-samarbejdet med Dagrofa kommer efter, at de dominerende kæder på det danske marked, Coop og Dansk Supermarked, har valgt side og i stedet satser på det nye mobile dankort, der er lige om hjørnet.

Hurtig MobilePay på 2.000 betalingsterminaler

103 KIWI-butikker tilbyder fra i dag MobilePay-betalinger på integrerede Verifone-terminaler. Disse terminaler kan håndtere de mest udbredte telefontyper og alle betalingstyper - også det mobile dankort.

Verifone er leverandøren af Dagrofas omkring 2.000 betalingsterminaler og har som ambition at levere en åben løsning, der giver butikkerne frit valg blandt samtlige betalingsløsninger.

- Vores kunder tror ligesom os på, at forbrugerne i stigende grad ønsker at betale med deres mobiltelefon, siger Chris Lund-Hansen, direktør for Verifone i Danmark.

Butikkerne vil nøjes med ét styk hardware

MobilePay lancerede i første omgang den hvide MobilePay-boks ved siden af de almindelige terminal, men det har vist sig ikke at være vejen frem.

- Vores butikskunder har i stigende grad efterspurgt en løsning, hvor MobilePay-betalinger kan foregå i den klassiske kortterminal, så butikken kun behøver ét styk hardware, siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay.

MobilePay har langt op til Dankortet, når det gælder betalinger i butikkerne. Her er Dankortet totalt dominerende, men for at presse Nets på flere fronter har MobilePay også besluttet sig for at gå ind på en af Nets guldkalve - betalingsformidlingen.

- Vi har for nyligt sænket vores priser kraftigt. Så vi tror på voksende udbredelse og fortsat høj vækst for MobilePay-betaling i danske virksomheder i tæt samarbejde med vores partnerbanker, siger Mark Wraa-Hansen, direktør i MobilePay.