Business

Coop-chef efter skuffende regnskab og lukning af 27 Fakta-butikker: Jeg er ugens taber

Overskuddet er blevet mere end halveret på et enkelt år i Danmarks største dagligvarekoncern, Coop.

Den store detailkoncern Coop skuffer med sit nyeste regnskab, som netop er sendt på gaden. Overskuddet efter skat bliver mere end halveret fra 632 millioner kroner til 254 millioner kroner.

Coops administrerende direktør Peter Høgsted erkender da også, at resultatet ikke er godt nok. Ved dagens pressemøde kaldte Coop-chefen sig selv "ugens taber". 

- 2016 resultatet er skuffende isoleret set. Vores vision om at forny Coop og forandre dansk madkultur er intakt. Men vi ser nu, at vi må gå ad flere veje, end vi forventede for tre år side, siger Peter Høgsted i en pressemeddelelse.

En ad de nye veje er et nyt partnerskab med Catering Danmark, som Coop har købt halvdelen af.

Lukkede 27 Fakta

Det er især discountkæden Fakta, som trækker ned i Coops regnskab.

Fakta har gennem flere år kæmpet med store underskud. I løbet af de sidste tre år er det blevet til et samlet tab på over en kvart milliard kroner.

For at vende den udvikling har Coop lukket 27 tabsgivende Fakta-butikker og investeret hundredvis af millioner i at modernisere de tilbageværende forretninger. Det giver naturligvis en ekstraordinær engangsudgift i de regnskabsår, hvor investeringerne foregår.

- Vi tog en beslutning om at accelerere lukningen af de dårligste Fakta-butikker og modernisere 178 butikker i indeværende år. Det har sat sig på bundlinjen, og det har været dyrt, siger Peter Høgsted til TV 2 og tilføjer:

- Så skal man være taber, og det må jeg så tage med oprejst pande.