Business

Spiludbyddere bekriger hinanden i kamp mod hvidvask

Udbydere af onlinespil kritiserer, at Danske Spil slipper for at registrere deres kunder.

Efter massiv kritik fra Danske Spil, kiosker og købmænd vil regeringen alligevel ikke registrere alle danskeres spillemønstre.

Oprindeligt lød det, at man ved registreringen kunne medvirke til at dæmme op for hvidvask af sorte penge via væddemål som Oddset eller Tips fra Danske Spil, skriver Børsen.

Men efter en storm af protester fra kioskejere, købmænd og Danske Spil er den del af forslaget nu taget af bordet, og det udløser kraftig kritik fra udbyderne af onlinespil.

Her er man underlagt NemID og strenge registrerings- og indrapporteringskrav, som årligt udløser flere hundrede indrapporteringer om mistænkelig adfærd til myndighederne.

Kan spille anonymt

I kiosker og hos købmænd kan man i dag spille anonymt, hvis man blot holder sig under 15.000 kroner.

- Det vil fortsat være for nemt at gøre sorte penge hvide. Spreder man sig over flere forhandlere, vil der blive holdt lige så lidt øje som altid.

- Som jeg ser det her, så lukker regeringen og Folketinget øjnene for et problem, der både handler om hvidvask og om forbrugerbeskyttelse, hvis det her vedtages, siger Kim Olesen, direktør for Kindred, det tidligere Unibet, en af de store udbydere på onlinemarkedet.

I regeringspartiet Venstre forklarer erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, at man vurderer, at det oprindelige lovforslag ville blive et "bureaukratisk monster".