Dansk milliardær har overtaget andel i 7.000 kinesiske butikker fra far

Danmarks næstrigeste, Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, har i al hemmelighed overtaget sin fars andel i kinesisk milliardforretning.

For fem år siden overtog tøjmilliardæren Anders Holch Povlsen i al stilhed sin fars andel i den kinesiske milliardkoncern Bestseller Fashion Group China.

Det skriver Børsen.

Den kinesiske gren af Bestseller har næsten 7.000 butikker. Dermed er Anders Holch Povlsen i dag ejer eller medejer af omkring 10.000 tøjbutikker på verdensplan.

Det er mere end både H&M og butikskæden Zara har.

Generationsskifte i stilhed

Det var Anders Holch Povlsens far, Troels Holch Povlsen, der i 1975 startede Bestseller. Anders Holch Povlsen har dog styret tøjkoncernen siden 2001 og sidder altså nu også med den kinesiske del, som familien ejer halvdelen af.

- Man kan godt sige, at det er selve vores generationsskifte, som bliver tilendebragt dér. Men det er ikke noget, vi på det tidspunkt eller siden har ønsket at gå ud og skilte med. Sådan kan det hurtigt komme til at fylde alt for meget, og der har jeg ingen interesse i, fortæller Anders Holch Povlsen.

Omsætningen fordobles

Omsætningen i Bestseller-koncernen var i seneste årsregnskab på 23 milliarder kroner, og Anders Holch Povlsen afslører, at den kinesiske gren ligger på samme niveau.

- Det minder sådan plus/minus om hinanden, fortæller han.

Anders Holch Povlsens investeringer

Anders Holch Povlsen har ifølge Forbes en formue på godt 43 milliarder kroner.

Bestseller-koncernen ejer mærkevarenavne som Jack & Jones, Selected, Vero Moda og Only, og har medejerskab af mærkerne Bianco Sko og J. Lindeberg.

Derudover har Anders Holch Povlsen investeret i internethandelsselskaberne Asos, Zalando og Stylepit.

Uden for modebranchen har han også investeret i Nemlig.com, hvidevarekoncernerne Whiteaway og Skousen samt butikskæden Normal.

Anders Holch Povlsen har også enorme jordbesiddelser i Skotland og har desuden indgået et million-sponsorat af Formel 1-køeren Kevin Magnussen.

Dermed når den samlede Bestseller omsætning op på 50 milliarder kroner på verdensplan.

Selvom Bestseller har vokset H&M's 4.400 butikker og Zaras 7.300 butikker over hovedet, så er omsætningen betydelig lavere. Sidste år omsatte de to selskaber begge for cirka 175 milliarder kroner.

- Man kan slet ikke sammenligne os med H&M og Inditex (ejerne af Zara, red.) De, eller i hvert fald den ene af dem, har på alle markeder, tror jeg, større markedsandel, end vi har. Faktisk tror jeg også, det gælder i Danmark, fortæller Anders Holch Povlsen.

Intet samarbejde

Der kommer dog ikke til at blive mere balance i det regnskab i fremtiden ved, at Anders Holch Povlsen har overtaget den kinesiske del af Bestseller.

- Der er intet samarbejde. Ingenting. Hverken på design, salg eller andet. Vi har helt bevidst bygget det op som to fuldstændigt selvstændige organisationer for ikke at gøre det kompliceret, fortæller han.