Business

Lego fyrer små 200 ansatte

For at tilpasse sig efterspørgsel afskediger Lego på fabrikker verden over. Det oplyser selskabet selv.

Lego fyrer 63 medarbejdere i Danmark og 176 på verdensplan. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Fyringerne, en sjældenhed i koncernen, kommer for at "tilpasse" produktionen den globale efterspørgsel.

- Vi har undersøgt alle muligheder for at undgå at reducere antallet af medarbejdere på vores fabrikker, men som en ansvarlig virksomhed er vi nødt til at tage de nødvendige skridt for at sikre Lego Koncernens langsigtede virke, skriver administrerende direktør Bali Padda i en pressemeddelelse.

En svær beslutning

Ud over de 63 medarbejdere i Danmark bliver der fyret 86 i Mexico, 18 i Kina og ni i Ungarn.

- Det er en svær beslutning, da det altid er hårdt at tage afsked med engagerede og dygtige kolleger. Vi støtter de medarbejdere, der bliver påvirket, og tilbyder en kompensation, der afspejler deres anciennitet i virksomheden, skriver Bali Padda.