Business

Mærsk-familien melder klart ud: - Situationen er ikke optimal

Ane Mærsk McKinney Uggla er ikke tilfreds med selskabets seneste regnskab. JENS NOERGAARD LARSEN / ScanpixDanmark

Den store shipping-koncern er midt i en omstillingsperiode, der tager hårdt på medarbejderne, lyder det fra Ane Uggla.

Der blev ikke lagt fingre imellem, da Mærsk-arving og bestyrelsesformand i A.P. Møller Fonden Ane Uggla skulle beskrive koncernens nuværende situation ved dagens generalforsamling.

- Den (situationen red.) er jo ikke optimal, det kan jeg roligt sige, og vi er jo ikke tilfredse med, at vi har underskud i regnskabet, selvom vores underliggende resultat er nogenlunde. Men vi er også industrier, som er svære og udfordrede for tiden, og det må vi se at finde ud af, siger Ane Uggla.

Mærsk holder i dag generalforsamling i forandringens tegn.

Det danske erhvervsklenodie har været igennem et turbulent år, hvor resultaterne ikke har artet sig, og hvor der er skiftet ud på de vigtigste topposter.

I dag sker desuden den officielle udnævnelse af den nye bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe, som skal stå i spidsen for en digital satsning for Mærsk.

Nødt til at forandre sig

Og spørger man Ane Uggla, skal der ske noget i Mærsk.

- Vi er et foretagende, som har eksisteret i 100 år, og vi bliver nødt til at forandre os hele tiden, siger hun.

Hvor parat er Mærsk til at gå ind i helt nye forretningsområder?

- Det vil tiden vise, siger Ane Uggla.

Hun benyttede samtidig muligheden for at rose medarbejderne i selskabet.

- Der arbejdes knaldhårdt, jeg vil nærmest sige dag og nat, og her vil jeg gerne give en eloge (lovprisning red.) til medarbejdere og ledelse, som har det hårdt i øjeblikket.

- Omstillingsperioder er svære, og de viser loyalitet og meget stærk arbejdsmoral, siger Ane Uggla, der også siger farvel til den mangeårige formand Michael Pram Rasmussen i dag.