Business

Lego-familie får svimlende milliardoverskud

Familien Kirk Kristiansen kan endnu en gang indkassere et stort milliardbeløb i deres private selskab.

Lego-ejeren Keld Kirk Kristiansen og hans tre børn fik sidste år et overskud på over 13 milliarder kroner i deres private selskab Kirkbi.

Det er først og fremmest Legos fortsatte succes, som sikrer familien et tocifret milliardoverskud for tredje år i træk. Også Legos forlystelsesparker bidrager med store indtægter. Sidste år kom den syvende Lego-land til verden, da en ny forlystelsespark slog portene op i Dubai.

Allerede næste måned skal den ottende af slagsen åbnes, når Legoland i Japan lukker de første gæster ind.

Det er den britiske koncern Merlin Entertainments, som driver de fleste forlystelsesparker med Lego-tema, men Kirk Kristiansen-familien ejer en tredjedel af det britiske selskab og får dermed del af en solid portion af indtægterne fra den del af Lego-forretningen.

Udover legetøjsforretningen har Lego-familien aktieposter i ISS og Falck og investeringer i fast ejendom.

Hopper op ad milliardærliste

Den fortsatte succes for Legos ejere har også resulteret i et solidt hop frem på listen over milliardærer på verdensplan. På Forbes liste er Keld Kirk Kristiansen og hans familie hoppet fra pladsen som nummer 65 til nummer 35 på et enkelt år.

Deres samlede formue er nu oppe på 21,1 milliarder dollars. Til sammenligning har Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen en samlet formue på 6,5 milliarder dollars.

Om 2017 siger Lego-familiens investeringsselskab selv, at året er startet godt, og at man også forventer et "tilfredsstillende" resultat for i år.

Kirkbi-koncernen ejes i fællesskab af Keld Kirk Kristiansen og hans børn Agnete Kirk Thinggaard, Sofie Kirk Kristiansen og Thomas Kirk Kristiansen. De har valgt at få udbetalt et udbytte på i alt 400 millioner kroner af resultatet fra sidste år, som de skal dele imellem sig.