Business

Mød Ragnar: Han kan lave 22.000 stykker sushi i timen

Kinesiske investorer har skudt et tocifret millionbeløb i en nordjysk robotvirksomhed. Nu skal Ragnar ind på det asiatiske marked.

Det danske roboteventyr ser ud til at fortsætte for fuldt kraft. Senest har kinesiske investorer skudt et tocifret millionbeløb i den nordjyske robotvirksomhed Blue Workforce. Det skriver Børsen i dag.

Blue Workforce har udviklet robotten Ragnar, der kan lidt af hvert. Den kan f.eks. sortere affald, pakke fødevarer og håndtere en lang række industrielle opgaver hurtigere end den gængse medarbejder. F.eks. kan Ragnar lave 22.000 stykker sushi på en time – svarende til 367 stykker i minuttet.

Skræddersyede robotter

Blue Workforce har specialiseret sig i robotter, der er skræddersyede til den enkelte virksomheds behov.

- Vi kan skabe, levere og producere individualiserede robotter, ligesom du kan sidde og designe dit eget køkken på en hjemmeside, siger Preben Hjørnet, der er stifter af den nordjyske virksomhed, til Børsen.

Ifølge Preben Hjørnet kan Ragnar udføre mange af de opgaver, som mennesker ikke bør udføre.

- Når du ser de mennesker, der har de job, vi tager, og ser de vilkår, hvorunder de jobs eksisterer, så er der ikke nogen der vil synes, at det er værdigt, siger Preben Hjørnet.

Et lukrativt marked

Målet fra start har været at lave en billig robot, og Ragnar koster omkring 40.000 euro.

- Problemet med feel good teknologi er, at hvis du ikke kan tjene penge på det, så sker der ikke noget. Vi har sænket prisen, vægten og kompleksiteten, siger Preben Hjørnet, der er uddannet civilingeniør.

Han har gennem sine 25 år i robotbranchen opbygget et netværk, som han har trukket på for at finde fodfæste i Asien.

- Vi havde en fælles filosofi om, hvor robotindustrien kunne forandre, siger Preben Hjørnet om sin nye kinesiske samarbejdspartner og investor, der også er en god indgangsvinkel til det lukrative asiatiske marked.