Business

Glistrup efter dom på halvandet år: Jeg burde få ros i stedet

Jørgen Glistrup er blevet idømt halvandet års fængsel for kursmanipulation. Men han burde få ros i stedet. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Tidligere direktør i Parken Jørgen Glistrup er lodret uenig i dagens dom på halvandet års fængsel. Han burde i stedet få ros og tak for sit arbejde.

- Jeg står fuldstændigt uforstående.

Tidligere direktør i Parken Jørgen Glistrup er slet ikke enig i Landsrettens afgørelse i den såkaldte Parken-sag, hvor Glistrup og tidligere bestyrelsesformand Flemming Østeraard i dag blev sendt halvandet år i fængsel.

- Jeg kan ikke se, hvad det er for en information, som jeg skulle have kigget på og studset over for at kunne sige, at aktiekursen lå på et forkert niveau, siger den tidligere direktør.

Burde have ros

I stedet for fængsel burde den tidligere direktør ifølge eget udsagn have et skulderklap med på vejen:

- Jeg har tjent 22 milllioner kroner til Parken på den måde, som jeg har foretaget afdækningen på, som var meget professionel. Så jeg burde få ros og tak i stedet for at stå i den situation, som jeg gør nu, siger Jørgen Glistrup.

Dommen efterlader ifølge den tidligere direktør alle, der handler med aktier, i en endog meget usikker situation:

- Jeg ville være meget, meget nervøs, hvis jeg var markedsaktør lige nu. Om det var bank eller investor, for det er helt uvist, hvad der er lovligt, og hvad der ikke er lovligt, siger Jørgen Glistrup.

Flemming Østergaards advokat, Sysette Vinding Kruse, følte sig allerede kort efter dommen overbevist om, at Østergaard ville forsøge at få sagen indbragt for Højesteret. Nu vil Glistrup sammen med sin forsvarer se nærmere på dommens præmisser, før han beslutter, om han vil forsøge at bringe sagen samme vej.

- Man har dømt for handler, som jeg ikke har haft noget med at gøre, og man har taget fuld skrald. Det er meget svært nu at vide, hvor lovgrundlaget er, siger Jørgen Glistrup.