Business

Nye Coca-Cola-flasker på vej i Danmark: Investerer stort millionbeløb

Coca-Cola sender nye flasker ud på det danske marked. MIKE BLAKE / Scanpix Denmark

Coca-Cola vil give forbrugerne mulighed for at vælge mindre flasker. En ekspert siger, at sodavandsproducenten kommer sent i gang.

Coca-Colas flasker på det danske marked har ikke fulgt med tiden, og derfor vil den amerikanske sodavandsproducent dette forår lancere flere nye.

I et interview med Berlingske kalder Coca-Colas danske direktør, Charlotte van Burleigh, ændringen den mest ”gennemgribende i Danmark nogensinde”.

Hun siger, at et af de nye tiltag bliver, at enlitersflasken vender tilbage. Den har ellers været væk fra det danske marked siden begyndelsen af 1990’erne.

- Vi går tilbage til kernen. Enlitersflasken passer til meget mere og er i virkeligheden mere charmerende end de store tolitersflasker. En gang var det sådan, at jo større jo bedre, men i dag vil forbrugerne have mulighed for at vælge mindre flasker, siger Charlotte van Burleigh til Berlingske.

Hun vil over for TV 2 ikke uddybe, hvad der foruden enlitersflasken kommer af nye. Ingen af de nuværende flasker vil dog udgå, slår hun fast. 

Den nye enlitersflaske

Ekspert: Coca-Cola kommer sent i gang

I Danmark bliver Coca-Cola tappet på Carlsbergs bryggeri i Fredericia, og her kræver de nye flasker, at ølproducenten investerer 150-200 millioner kroner i produktionsfaciliteter.

Dorthe Wimmer, der er ekspert i forbrugeradfærd i Retail Institute, siger til Berlingske, at Coca-Cola kommer sent i gang.

- Der sker meget med de unges forbrugervaner i disse år. Mange yngre mennesker spiser ikke hjemme klokken 18 som i gamle dage. De spiser mere på farten og i alle mulige andre situationer, og det kræver andre emballagetyper, end producenterne har været vant til, siger Dorthe Wimmer.

Med de nye og mindre flasker håber Coca-Cola også, at sodavandene kan få bedre placeringer i supermarkederne. I dag skal flaskerne kunne passe ned i store plastikbakker, som kan køres ind på en palle, men det vil sodavandsproducenten altså gøre op med.