Business

Bortvist Hummel-direktør trækker Stadil i retten

Den tidligere Hummel-direktør Søren Schriver afviser alle anklager og kræver millioner i erstatning.

Den bortviste Hummel-direktør, Søren Schriver, sagsøger nu Stadil-familien efter direktørens opsigtsvækkende fyring i februar.

Søren Schriver vil i løbet af de næste dage stævne Hummel for uberettiget bortvisning, oplyser hans advokat over for Børsen.

- Vi har nu set på det materiale, vi har modtaget fra Hummel i forbindelse med politianmeldelsen, og vi mener ikke, der er forhold i materialet, der kan begrunde bortvisningen - eller politianmeldelsen for den sags skyld, siger Søren Schrivers advokat, Finn Schwarz fra Horten, til Børsen, og uddyber: 

- Vi har derfor valgt at udtage stævning for uberettiget bortvisning, hvilket vil ske en af de nærmeste dage.

Søren Schriver vil kræve et uspecificeret millionbeløb i erstatning for det, han kalder uberettiget bortvisning.

Dramatisk opgør

Søren Schriver blev bortvist den 9. februar og beskyldt for forsøg på bedrageri og groft illoyal adfærd. Sagen kulminerede den 22. februar med et højdramatisk pressemøde, hvor Hummel-ejer Christian Stadil med bævende stemme, tårer og banken i bordet fremlagde sagens fakta set fra hans stol.

Den. 2. marts meldte Hummel så Schriver til bagmandspolitiet.

Og nu tager sagen med stævningen af Hummel altså en ny dramatisk drejning.

Mere end 20 år som direktør for Hummel

Søren Schriver havde i mere end 20 år stået i spidsen for Stadil-virksomheden, hvor han år efter år leverede solide resultater.

Både Schriver og Stadil-familien har flere gange offentligt hyldet samarbejdet mellem direktør og ejer og endda beskrevet det som et venskab. 

Men det venskab er nu væk, og fronterne er trukket skarpt op. 

Hårde beskyldninger

Striden, der har udløst Schrivers bortvisning og politianmeldelse, drejer sig om en ejendom i Tyrkiet. Stadil-familien beskylder Schriver for at have presset Hummels partner i Tyrkiet, Zeynel Akbulut, til at give sig en tredjedel af en ejendom, som Akbulut skulle købe, belåne og siden leje ud til Hummel.

Stadil-familien anklager derudover Søren Schriver for at have afpresset Zeynel Akbulut til at give ti procent af sin ejerandel i Hummels tyrkiske datterselskab, hvor Zeynel Akbulut har en ejerandel på 49 procent, til Schriver. Schriver skulle ifølge anklagen have presset Akbulut ved at true med, at Hummel ellers ville droppe selskabets aftale med Zeynel Akbulut.

Ifølge Børsens oplysninger er striden omkring den tyrkiske ejendom og det tyrkiske datterselskab dog kun toppen af isbjerget.

Allerede for fire år siden var der uenighed om en bonus - en strid, der aldrig rigtigt blev løst.

Stadil tager stævning med ro

Christian Stadil, der altså nu kan se frem til at skulle en tur i retten, tager stævningen med ro.

- Bortvisningen er understøttet af utvetydige beviser for kriminel, strafbar adfærd dokumenteret ved dokumenter, vidneforklaringer, håndskrevne notater og lydfiler med mere. Ønsker den bortviste direktør at anlægge en retssag, er han velkommen hertil, skriver Christian Stadil i et mailsvar til Børsen.