Business

Stifter af konkursramt virksomhed sælger luksusejendomme for næsen af magtesløs kurator

Hesalight-stifteren Lars Nørholt har travlt med at sælge sine luksusejensomme på Mallorca, inden konkursboet får fingre i dem.

Dramaet i den konkursramte lysvirksomhed Hesalight tager nu en ny drejning.

Ifølge dagbladet Børsen, der har fået aktindsigt i et processkrift fra kurator Henrik Selchau Poulsen, partner i advokatfirmaet Bruun & Hjejle, har Hesalight-stifter Lars Nørholt nemlig travlt med at sælge ud af sine luksusejendomme på den spanske ferieø Mallorca.

Det er dog langt fra sikkert, at Nørholt får lov til at beholde gevinsten, skriver dagbladet Børsen.

Hvilken kasse kommer pengene fra?

På baggrund af et notat har Henrik Selchau Poulsen nemlig tidligere konkluderet, at Mallorca-ejendommene er finansieret af penge fra Hesalight og ikke fra Nørholts egen lomme, og derfor arbejder han ifølge Børsens oplysninger på at få disse ejendomssalg gjort ugyldige.

Usikkerhed om køber

Henrik Selchau Poulsen har ingen kommentarer til sagen, men han forklarer ifølge Børsen til skifteretten, at køberen af de to ejendomme, der ifølge Børsen allerede er solgt, er en mand ved navn Hans Christian Hansen.

Hans Christian Hansen har været investor i Hesalight, og overdragelsen skulle have foregået ved, at han har overtaget ejendommene ved at overdrage Hesalight-obligationer til det Nørholt-kontrollerede selskab Nordic Property Development Finance.

Nørholt afviser dog over for Børsen, at Hans Christian Hansen er køberen.

- Køber ønsker at være anonym, og det ønske har jeg tænkt mig at overholde, skriver han i en mail til Børsen.

Flere ejendomme på Mallorca

Lars og Sanne Nørholt har i alt investeret i fire ejendomme i Port d'Andratx på Mallorca, og det er to af disse ejendomme, en renoveringsklar villa og en tom grund, som Nørholt nu ifølge Børsen har solgt.

Men det er ifølge Børsens oplysninger ikke kun de to ejendomme, Nørholt har været i gang med at sælge - Nørholt-parret har nemlig også forsøgt at sælge den dyreste af deres dyreste af deres ejendomme i Port d'Andratx. 

Hesalight blev efter et tumultarisk forløb taget under konkursbehandling i november sidste år.