Business

Pengene vælter ud af spekulanternes lommer

Det har været en skidt uge på aktiemarkedet, og i Millionærklubben har spekulanterne tabt tusindvis af kroner i ugens løb

Om Millionærklubben

Millionærklubben giver seerne svar på, hvordan aktiemarkederne opfører sig, og hvorfor det forholder sig sådan.

Programmet sendes hver torsdag klokken 18.20 og 22.27 på TV 2 News.

Vært på Millionærklubben er denne gang Vibeke Daell Bjerrum.

Kurverne på diverse aktiemarkeder har været stejle den sidste uges tid. Desværre udelukkende i den nedadgående retning.

Det danske elite-indeks C20 er skåret næsten to procent i værdi siden børsåbning fredag, svarende til adskillige milliarder kroner.

I Tyskland er Børshjertet Dax, der pumper blod ud til Europa, dykket med én procent- Og på tværs af de tre største amerikanske aktieindeks tegner der sig et lignende billede - ligeldes på blot en enkelt uge.

Selvom de rutinerede aktiehajer i Millionærklubben plejer at kunne springe rundt mellem de opad- og nedadgående aktiekurver og score et afkast, så har børsknæet og det trænede aktie-øje ikke kunne holde trit i ugens løb.

Dårlig uge for Millionærklubben

At alverdens aktieindeks er gået i minus i ugens løb har betydet, at porteføljerne i Millionærklubben er skrumpet betydeligt stort set hele vejen rundt.

- Hvis man er meget kortsigtet, så skal man nok geare lidt ned. Der er ikke grund til at være ombord, når der ikke er fremdrift, lyder det fra Lau Svenssen.

Hvis du kan time det ordentligt, så har du en regnbue, hvor der for enden er en lille guldkrukke.

Tom Hougaard, Spekulant og daytrader.

Ugen har været dyr for ham. 5.000 kroner er forduftet fra hans portefølje på få dage, mens kollegaen Lars Persson har haft et lidt mindre hul i lommen. ’Kun’ 3.000 kroner er trillet ud og er forsvundet for ham i ugens løb.

- Når markedet er rykket 17 procent på tre måneder, mens renten kun er steget én procent, så giver det god mening, at så snart kurverne peger nedad, så sælger mange ud og vil gerne lure lidt, forklarer Lau Svenssen.

Minus på 15.000 kroner

Og det kan da også være dét, som har ramt Mogens Vad i ugens løb, for her er skaden til at tage og føle på. Godt og vel 15.000 kroner er forsvundet som dug for solen i hans portefølje i ugens løb.

Og ifølge daytraderen Tom Hougaard skal han ikke forvente at få dem tilbage lige foreløbig.

- Efter meget store stigninger i aktiemarkedet er vi begyndt at køre meget sidelæns, og vi skal forvente, at det kører sidelæns gennem hele foråret. Vi venter på de store valgbegivenheder i Europa, fortæller han, og henviser til de kommende valg først i Holland og senere i Frankrig.

Sidder på hænderne og venter

Han er den eneste, som nogenlunde kan se sig fri for tab i ugens løb. 1000 kroner er skaden begrænset til, udelukkende fordi han har siddet på sine hænder og forholdt sig i ro.

- Hvis du kan time det ordentligt, så har du en regnbue, hvor der for enden er en lille guldkrukke. Men hvis du timer det forkert, så så er der meget langt ned fra regnbuen, fortæller han og understreger, at han fortsat vil afvente markedernes udvikling.

Det er der måske også god grund til. Tom Hougaard indtager en suveræn sidsteplads i Millionærklubbens porteføljekonkurrence. 250.000 kroner er siden nytår blevet reduceret til 227.000 kroner.

Biotekselskab skal trodse markedet

Mogens Vad har dog ikke tænkt sig at gøre som Tom Hougaard.

Han har solgt ud af Novo Nordisk og Pandora og er i stedet gået ind i det svendske biotekselskab SOBI.

- Det er et pænt stort pharma-selskab, og omsætningen kører okay. Indtjeningen per aktie var 6 SEK sidste år, og og den bliver 10 SEK i år, lyder hans analyse.

Disclaimer: Artiklen kan bruges til inspiration. Den skal ikke betragtes som et investeringsråd. Alle vurderinger er udtryk for millionærklubbens medlemmers egen holdning. Investering i aktier er forbundet med risiko for at tabe dele eller hele den investerede kapital.

Millionærklubbens medlemmer

Lau Svenssen

Lau Svenssen

Lau Svenssen er ansat i Aktieinfo Danmark, der via analyser og vurderinger servicerer Gør-det-selv investorerne. Han har hele livet været beskæftiget med aktieanalyse og investeringer.

Foto: tv2

Lars Persson

Lars Persson

Lars Persson har arbejdet med analyse og aktiemarkedet siden slutningen af 1990'erne. I sit daglige virke anvender Lars Persson en kombination af fundamental og teknisk analyse til at spotte de interessante aktier i markedet.

Foto: tv2

Mogens Vad

Mogens Vad

Mogens Vad har arbejdet med internationale aktier i over 30 år, deriblandt 10 år på Wall Street som chef for flere ledende nordiske børsmæglere såsom Carnegie og Handelsbanken. Siden april 2013 har han forvaltet en egen global aktieportefølje.

Foto: tv2

Tom Hougaard

Tom Hougaard

Tom Hougaard er spekulant i ordets sande forstand. Han opererer i valuta, aktier og i råvarer. “Hvis det bevæger sig, så handler jeg det” er hans filosofi. Han har en fortid i finanshusene J.P. Morgan og Citi Index, men forvalter i dag sin egen portefølje.

Foto: tv2