Business

Legos topchef har aldrig leget med Lego

Det skulle tage Legos nye topchef Bali Padda et helt ungdomsliv, før han legede med Lego. I dag står han i spidsen for den 85 år gamle virksomhed.

- Jeg legede aldrig selv med Lego, da jeg var barn. Det var først, da min søn var 2 år og fik sin første Dublo-kasse, at jeg begyndte at lege med det.

Det fortæller Legos nye direktør Bali Padda til TV 2 efter et pressemøde om Legos resultater for 2016, der er noget vigende i forhold til den meget stærke vækst de senere år.

Hvad er det næste, du vil bygge i Lego?

- Det ville være Legos Technic-sæt. Men det tager så lang tid, og min kone bliver så sur, når jeg roder på gulvet, griner direktøren, der er født i Indien.

Lego præsenterede torsdag resultaterne for 2016 på et pressemøde i Billund. Her ses Legos nye topchef Bali Padda (th.) sammen med økonomichef i Lego, John Goodwin.

Lego taber pusten

Bali Padda skulle på pressemødet for første gang stå på mål for selskabets regnskab, efter han tiltrådte som topchef i virksomheden i starten af året.

Det var dog med vækstrater, som ikke kom nær de højder, som selskabet har leveret de senere år.

I 2016 steg omsætningen med seks procent, det laveste niveau siden 2007.

Til sammenligning formåede Lego i 2015 at løbe et salg hjem, der steg med 25 procent og et overskud, der voksede med 31 procent. 

Opbremsning gør ikke noget

Det er dog ikke resultater, der skræmmer direktøren:

- Vi oplevede fænomenale vækstrater i 2015, så det er naturligt, at vi nu bremses en smule. Jeg er meget stolt af en vækst på 6 procent, siger direktøren.

Bali Padda kom til Lego i 2002 fra virksomheden Timberland.