Business

MobilePay går i struben på Nets' guldkalv

Arkivbillede. Erik Refner / Scanpix Denmark

Nets bør være bekymret over, at selskabets kunder kaster deres kærlighed over konkurrenten, vurderer ekspert.

Mens aktiekursen i betalingsgiganten Nets har nået et nyt lavpunkt, kaster flere af selskabets storkunder deres kærlighed på konkurrenten MobilePays nye betalingsløsning. Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

Til april vil energiselskabet Seas-NVE således tilbyde sine flere end 400.000 kunder at betale deres elregninger med MobilePay. Og i maj følger forsikringsselskabet Alka trop med sine 400.000 kunder.

Alkas kommunikationsdirektør, Lise Agerley, forventer, at kunderne vil være ivrige efter at skifte Betalingsservice ud med MobilePay.

- Toget kører, og kunderne er vant til at bruge MobilePay. Vi er bare glade for, at MobilePay har lavet den mulighed for os virksomheder, så vi kan komme med på det tog, som kunderne for længst er hoppet med på, siger hun til Finans.

Mobilepay markant billigere end Betalingsservice

I Seas-NVE understreger markedsdirektør Ole Vestergaard, at MobilePay vil være markant billigst for kunderne. Prisen for at betale elregningen med MobilePay vil ligge mellem en og 2,75 kroner.

Til sammenligning koster det fem kroner at betale elregningen med Betalingsservice.

Nets' chef for Betalingsservice, Christoffer Hertel, tager kundernes udmelding roligt.

- Vi oplever fortsat stærk opbakning til Betalingsservice. Vi har så sent som i denne uge fået ny tilgang af kunder, der specifikt ønsker at tilbyde Betalingsservice til deres kunder, siger han.

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult vurderer, at situationen er langt mere alvorlig, end Nets giver udtryk for.

- MobilePay fik først Swipp ned med nakken, og nu ser det ud, som om de går efter struben på Nets. Nets bør være urolig, for MobilePay går nu lige efter deres indtjeningsmotor, Betalingsservice, siger han til Finans.