Lejligheder i Europa: Se listen over de dyreste hovedstæder

16x9

København har langt til toppen, mens Londons dyre lejligheder skaber en boligboble på bristepunktet.

Pengepungen skal være fyldt godt op, hvis du skal have fingrene i en ejerlejlighed i København.

Over de seneste fem ĂĄr er den gennemsnitslige pris nemlig steget med over 10.000 kroner per kvadratmeter. Det betyder ifølge Boligsidens Markedsindeks, at en kvadratmeter ejerlejlighed i Københavns Kommune nu koster omkring 35.000 kroner.

Men det er ikke kun i Danmark, at prisen pĂĄ ejerlejligheder er steget - ogsĂĄ i andre europæiske hovedstæder kan boligmarkedet mærke en forskel. En af disse hovedstæder er London, der suverænt topper listen over Europas dyreste lejlighedspriser.

Top 5: Her er Europas dyreste lejligheder

1. London, 127.710 kroner per kvadratmeter.

2. Bern, 84.754 kroner per kvadratmeter.

3. Paris, 71.639 kroner per kvadratmeter.

4. Stockholm, 69.425 kroner per kvadratmeter.

5. Rom, 65.013 kroner per kvadratmeter.

Kilde: Den internationale statistikdatabase Numbeo.

Ifølge den internationale statistikdatabase Numbeo koster en ejerlejlighed i London eksempelvis over 120.000 kroner per kvadratmeter.

- Ingen i Europa kan eller skal sammenligne sig med London. Priserne er sĂĄ voldsomt høje, at en kandidat til borgmesterposten i den engelske hovedstad i 2015 regnede ud, at det var billigere for hende at flytte til Madrid og pendle til arbejde end at købe en lejlighed i London. Det siger alt om, hvordan markedet er skruet op, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, til Boligsiden.dk.

København er nummer 12

De voldsomme prisstigninger i London bekymrer blandt andre den britiske nationalbank, Bank of England, hvor underdirektør sir Jon Cunliff, som beskæftiger sig med den britiske økonomis stabilitet, alarmeres over udviklingen i boligmarkedet i London. Han frygter, at der er tale om en uholdbar boligboble.

- Alle advarselslamperne blinker, siger han ifølge The Guardian.

Bern, Paris og Stockholm er de nærmeste forfølgere til London, mens også Oslo og Helsinki er i top ti. København er nummer 12.

- Vi har set priserne i København stige de seneste ĂĄr, men vi er stadig meget langt fra, hvad der sker pĂĄ boligmarkederne i de skandinaviske nabolande, som vi normalt sammenligner os med. Især i den centrale del af Stockholm har priserne været pĂĄ himmelflugt de seneste ĂĄr. Vi skal ikke ønske os en sĂĄ kraftig prisudvikling, men for at have et sundt københavnsk boligmarked skal priserne stige stille og roligt, siger Birgit Daetz.

Herunder kan du se top 20 over de dyreste europæiske hovedstæder målt på kvadratmeterpriser:

Se listen over de dyreste hovedstæder