Business

PostNord har mistet halvdelen af sin værdi på bare ét år

Værdien af Postnord er halveret på et år. - Det er meget usædvanligt mener Christian Rabjerg, postordfører hos Socialdemokratiet.

Ifølge DR er værdien af PostNord halveret på et enkelt år. Helt præcist er selskabets danske værdier nedskrevet med 925 millioner kroner.

Det vækker undrer hos flere af partierne bag postforliget, og Socialdemokratiets postordfører, Christian Rabjerg, kræver svar på, hvordan det kunne ske.

- Det er ganske usædvanligt, at en virksomhed af den størrelse nedskriver for op mod en milliard på et enkelt år. Det er de nedskrivninger, som betyder, at vi nu står i en meget vanskelig situation, siger Christian Rabjerg til DR Nyheder.

Ministeren afkræves svar

Derfor stiller han nu spørgsmål til transportminister Ole Birk Olesen (LA) i forbindelse med PostNords regnskab.

- Jeg har brug for at få svar på, om der er blevet udvist rettidig omhu, og hvem der har ansvaret, hvis det kke er tilfældet, siger Christian Rabjerg.

Ifølge DR undrer Dansk Folkepartis fungerende postordfører Kim Christiansen sig også, og han opfordrer til, at transportministeren indkalder forligspartierne noget oftere.

Transportminister Ole Birk Olesen afviser i en mail til DR at udtale sig, før en analyse af regnskabet, som er sat i gang, er færdig. Han oplyser dog, at det er PostNords revisorer, der har besluttet at nedskrive værdierne, og at den nedskrivning behøver godkendelse af transportministeriet.

PostNord AB er holdingselskab for en koncern, som tilbyder kommunikations- og logistikløsninger i Sverige, Danmark, Norge og Sverige. Selskabet har hovedkvarter i Sverige.