Business

Her er manden, der væltede Hummel-direktør

Det var Søren Schrivers tætteste partner i Tyrkiet, der i sidste ende kostede ham jobbet og sørgede for, at han nu står over for en politianmeldelse.

Zeynel Akbulut var manden, der fortalte Stadil-familien om Søren Schrivers angivelige forsøg på at tjene penge på om ryggen på Stadil-familien.

Noget, der senere førte til et dramatisk pressemøde, hvor Christian Stadil sammen med sin advokat, forklarede hvorfor man havde fyret Schriver og, at man nu ville politianmelde ham.

- Jeg har fuld tillid til Stadil-familiens beslutning om at fratage stillingen fra Søren Schriver, og jeg respekterer og står bag beslutningen og de presseudtalelser familien har fremlagt i Danmark, siger Zeynel Akbulut nu over en telefonsamtale til TV2.

Senest har Schriver afvist alle anklager og sagt, at han vil sagsøge Hummel for injurier og uberettiget bortvisning.

Den tyrkiske ejer

Zeynel Akbulut er medejer af Hummels forretningsben i Tyrkiet med et ejerskab på 49 procent af forretningen. Stadil-familien har de resterende 51 procent.

Det første skridt mod hovedrollen i den danske virksomhed tog Zeynel Akbulut i 1985, da han flyttede til Istanbul fra byen Elazig i det østlige Tyrkiet for at forfølge en karriere i tøj-branchen.

Her startede han sammen med sin onkel Kazim Akbulut virksomheden Akbulut Tekstil, der lavede stof til tøj i modebranchen.

Det var herigennem, at Hummels samarbejde med Søren Schrivers senere banemand startede.

Forstærkede parløbet i 2010

I 2010 ville Zeynel Akubulut og onklen ikke længere nøjes med at producere tøj.

De ville også sælge det, og her faldt valget på Hummel, fordi de kunne bruge et stærkt brand, som de allerede havde leveret tekstiler til.

Hummel var med på idéen, og Kazim og Zeynel Akbulut stiftede et selskab, som de hver især sad på 50 procent af.

Hummel i tyrkisk væksteventyr

I årene der fulgte voksede Hummel hastigt i Tyrkiet. På seks år gik selskabet fra nul til 130 butikker i landet.

Den store vækst fik Søren Schriver til at overbevise Stadil-familien om, at de skulle købe sig ind i partnerselskabet i Tyrkiet.

Christian og Thor Stadil var med på idéen, og Hummel købte 51 procent af det tyrkiske datterselskab i 2016.

Stadil-familien købte Kazim Akbuluts ejerandel på 50 procent og én procent af Zeynels andel og satte sig dermed på magten.

Jeg er bange for at miste Akbulut-forretningen, hvis nogen går til Stadil-familien

Zeynel Akbulut

Optog samtale med Schriver

Igennem Hummels vækstrejse kørte Søren Schriver og Zeynel Akbulut et tæt parløb, der betød, at den danske direktør var i Tyrkiet mindst en gang om måneden.

Men møderne mellem Hummel-direktøren og den tyrkiske partner ændrede pludselig karakter.

Angiveligt ville Schriver have Zeynel Akbulut med til at tjene penge bag om ryggen på Stadil-familien.

Tog fat i formanden

Men ifølge bestyrelsesformand Thor Stadil var Zeynel Akbulut utryg ved situationen, og den tyrkiske forretningsmand udtaler da også til TV 2, at han står bag Stadil-familien.

Forud for bortvisningen af Schriver tog den tyrkiske partner derfor fat i Christian og Thor Stadil. Han ville have et møde.

Zeynel Akbulut tog til Danmark, hvor han præsenterede Hummel-ejerne for en særlig lydfil, som han i al hemmelighed havde optaget under en samtale med Søren Schriver.

'Det er meget vigtigt'

En samtale som Stadil-familien sammen med sin advokat betragter som beviser i sagen mod den bortviste Hummel-direktør.

- Du bliver nødt til at indse, at det er meget vigtigt. Jeg risikerer hele min karriere ved at give dig denne bygning. Allerede nu fortæller jeg bestyrelsen (for Hummel, red.) alle mulige ting om din side af sagen. Det er for sent for mig at bakke ud nu, siger Søren Schriver angiveligt på lydfilen.

- Det er ikke min hovedforretning. Min hovedforretning er Akbulut. Jeg er bange for at miste Akbulut-forretningen, hvis nogen går til Stadil-familien, lyder det fra Zeynel Akbulut på lydfilen.

Hvis Søren Schriver ender med at blive dømt for det, som Hummel-ejerne hævder, han har gjort, kan han ende med op til 2 års fængsel, siger advokat.

Hummel-direktør afviser anklager

Søren Schriver afviser anklagerne.

- Jeg tager klart afstand fra de meget alvorlige anklager Christian Stadil har fremsat, skriver han i en mail.

- Hummels advokater har afvist at tilsende min advokat en kopi af det materiale, som ellers er blevet præsenteret for pressen, og jeg ønsker derfor ikke af hensyn til den varslede politianmeldelse at kommentere yderligere på anklagerne.