Kommentator om Hummel-pressemøde: - Hold da kæft, jeg har aldrig set noget lignende

Det var en vred Hummel-ejer, som onsdag aften informerede medierne om, hvorfor han har fyret Hummel-direktør Søren Schriver.

Banken i bordet, rystende stemme og tårer.

Det var ikke et helt normalt pressemøde, Hummel-ejer Christian Stadil holdt onsdag aften i kølvandet på bortvisningen af Hummel-direktøren gennem 23 år, Søren Schriver.

- Da jeg sad og så det pressemøde, tænkte jeg 'hold da kæft'. Jeg kan ikke huske, jeg har set noget lignende, siger erhvervskommentator Henrik Ørholst og uddyber:

- En bestyrelsesformand, der slår i bordet og er ved at bryde sammen i gråd over det, der er sket. Det er meget usædvanligt for dansk erhvervsliv.

Personlig og skarp reaktion

Ifølge Stadil forsøgte den nu tidligere direktør at oprette et privatfirma for at hive et tocifret millionbeløb ud af Hummel.

Det fremgår ifølge Hummel af en skriftlig aftale mellem Søren Schriver og Hummels partner i Tyrkiet. Det var partneren, der alarmerede Hummel, da han og Søren Schriver var på vej mod en ejendomshandel, som skulle sikre Schriver et stort provenu. 

På onsdagens pressemøde fremlagde Christian Stadil også lydoptagelser, som ifølge Hummels advokater beviser, hvorfor det var rigtigt at bortvise Søren Schriver og melde ham til politiet. Det var optagelserne, som fik Christian Stadil til at slå vredt i bordet under pressemødet.

Christian Stadil havde følelserne uden på tøjet under dagens pressemøde.

 Ifølge Henrik Ørholst bunder den skarpe reaktion fra Stadils side i mange års tæt samarbejde mellem direktør Schriver og daværende bestyrelsesformand Stadil.

Hele forløbet siden bortvisningen har dog været præget af dårlig kommunikation og spekulationer, mener kommentatoren.

- Det har været et ualmindeligt dårligt kommunikationsforløb. Først gik Christian Stadil ud og sagde, at Schriver var fyret, og at der var nogle undersøgelser, men han kommunikerede ikke rigtig, hvad det var. Så der var en masse gætteri, siger Henrik Ørholst.

- Så ser vi Schriver melde ud til Børsen og bruge det som hans fortrukne medie, mens Stadil bruger Berlingske. Der er virkelig trukket nogle skarpe fronter op i den her krig.

Ukønt forløb venter forude

Og de to mænds udlægning af forløbet er ikke helt ens. Til Børsen siger Søren Schrivers advokat blandt andet, at den bortviste direktør vil kræve millioner af Hummel.

- Vi har meddelt Hummel pr. mail, at vi modsætter os, at betingelserne for bortvisningen skulle være opfyldt og har sagt, at vi vender tilbage, lyder det fra advokaten i Børsen.

De forskellige udlægninger af historien gør det svært at finde ståsted, mener Henrik Ørholst, som forudser et uskønt forløb fremadrettet.

- Nu er de store advokatkanoner kørt i stilling, så det kommer til at blive et meget mudret og ikke særlig kønt forløb, vi kommer til at se de næste måneder. 

- Men som altid ender sådan noget med en eller anden form for kompromis, spår kommentatoren.