Han griner hele vejen til banken, mens Michelin-kollegerne kæmper for føden

16x9
Manden bag Madklubben-kæden, Anders Aagaard, har tjent en formue på de populære restauranter. Foto: Mads Nissen / Scanpix Denmark

Manden bag Madklubben har ingen michelin-stjerner, men et hav af kunder, der har sikret ham en kæmpe formue.

International anerkendelse, gæster i stribevis og tårnhøje priser.

Michelin-restauranterne her i landet har flere af de ingredienser, der skal til for at tjene gode penge. Ikke desto mindre kæmper mange af de populære restauranter med at få økonomien til at løbe rundt.

En kortlægning fra Ritzau baseret på de senest offentliggjorte regnskaber viser, at superrestauranter som Studio (-3,3 mio.), Kong Hans (-2,6 mio.) og Kadeu (-0,8 mio.) taber penge.

Omvendt er der bedre styr på finanserne hos Restaurant Frederikshøj (3,6 mio. i overskud), Kiin Kiin (3,3 mio. i overskud) og Noma (2,5 mio. i overskud), men de tjener småpenge i forhold til manden bag Madklubben-kæden, Anders Aagaard Jensen.

Vælter i millioner

Den sønderjyske madentreprenør har taget københavnerne med storm de seneste mange år, og det har sikret ham en kæmpe formue.

Det seneste regnskab fra hans eget selskab, Relevant Holding, viser et overskud på 16 millioner kroner og en egenkapital på lige knap 45 millioner kroner.

Guide Michelin Danmark 2017

København: Geranium (***), A|O|C (**), Søllerød Kro (*), Era Ora (*), formel B (*), Kokkeriet (*), Kiin Kiin (*), Studio at the Standard (*), Kadeau (*), 108 ( NY *), Relæ, Den Røde Cottage, Marchal, Clou, Kong Hans Kælder

Aarhus: Frederikshøj (*), Domestic ( NY *), Gastromé (*), Substans (*)

Bornholm: Kadeau (*)

Fredericia: Ti Trin Ned (NY *)

Hørve: Slotskøkkenet Dragsholm Slot (NY *)

Henne: Henne Kirkeby Kro ( NY **)

Præstø: Frederiksminde (*)

Færøerne: Koks (NY *)
 

Anders Aagaards finanser er endnu mere imponerende i lyset af, at han løbende har investeret massivt i at udvide imperiet og samtidig har udbetalt store udbytter til sig selv.

Ved siden af regnskabet kan Madklubben-ejeren glæde sig over at bo i en villa på Frederiksberg på 380 kvadratmeter.

Flammen-ejere tjener tykt

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 45.000 kroner på Frederiksberg, svarer det til en værdi på godt 17 millioner - han købte den i 2012 for omkring 12 millioner.

Anders Aagaard er langt fra ene om at spinde guld på sultne danskere. Familien bag restaurantkæden Flammen har siden stiftelsen i 2009 opbygget en lukrativ forretning, og det er vel at mærke helt uden Michelin-stjerner.

Hvor meget familien bag Flammen præcist har tjent, vil de ikke ud med, men ifølge Børsen har medejer Ketty Rosenfeldt Sunddal sammen med sin mand og to børn trukket 30 millioner ud af selskabet alene i 2013 og 2014.

Også den tidligere tv-kok Claus Meyer forstår at tjene penge på mad, viser en opgørelse fra Metroxpress, der har set på en række danske madfolks privatøkonomi.