Business

Dramatisk pressemøde: Her fremlægger rasende Hummel-ejer sine beviser

Hummel-ejer anklager fyret direktør for kriminelle handlinger.

Hummel agter at politianmelde sin forhenværende direktør, Søren Schriver, for bedrageri og mandatsvig på grund af en række forhold vedrørende tøjfirmaets tyrkiske datterselskab.

Det oplyser Hummel på et pressemøde onsdag aften. 

Ifølge TV 2's oplysninger var det etableringen af et privat selskab i Tyrkiet, der førte til, at Hummel-ejer Christian Stadil i forrige uge fyrede virksomhedens topdirektør, Søren Schriver. Christian Stadil mener, at Søren Schriver har ført Hummels bestyrelse bag lyset, optrådt groft illoyalt og forsøgt at bedrage selskabet.

Stadil slog vredt i bordet under pressemøde

Og det var en tydeligt oprørt Hummel-ejer, Christian Stadil, der deltog i pressemødet. 

Afspilning af lydoptagelser, der ifølge Hummels bestyrelse beviste, at Søren Schriver bevidst hvde bedraget virksomheden, fik Christian Stadil til at slå vredt i bordet og gentage lydfilens sidste sætning: 

- Why would we ever show it to anyone (hvorfor skulle vi nogensinde vise det til nogen, red.), gengav Stadil sin mangeårige samarbejdspartners ord fra en telefonsamtale, der angiveligt fandt sted mellem Søren Schriver og lederen af Hummels tyrkiske datterselskab.

En samtale om ejendomsforretninger, Søren Schriver efter Hummels bestyrelses opfattelse initierede for at hive penge ud af Hummel og over i sit private tyrkiske selskab. 

- Jeg risikerer hele min karriere

- Det er jo den rene røverroman efterhånden, lød det fra advokat, Christian Th. Kjølbye fra advokatfirmaet Plesner, da han begyndte at afspille lydbidder. 

- Jeg risikerer hele min karriere på det her, siger stemmen, der ifølge Hummel tilhører den bortviste og nu fyrede direktør.

- Jeg går og fortæller bestyrelsen alle mulige historier, fortsatte ordene, der overbeviser Hummels jurister om, at Schriver løj og bedragede virksomheden bag bestyrelsens ryg. 

Nogle af Danmarks bedste strafferetsadvokater siger, at det er den mest overbevisende bevisførelse, de har set i deres 20-årige karriere. 

Christian Stadil

Christian Stadil fortalte også på pressemødet, at Søren Schriver ikke gjorde det nemt at tro på hans uskyld, da han blev bortvist på grund af mistanken om bedrager. Ifølge Stadil, der var til stede under bortvisningen, nægtede Søren Schriver at aflevere sin firmabetalte-iPad og -mobiltelefon.

- Det viser for mig, at han havde noget at skjule, lød konklusionen fra Stadil på pressemødet.

Anklage: Ville investere i ejendom og score lejeindtægter

Anklagerne går i korte træk på, at Hummels datterselskab i Tyrkiet skulle købe en ejendom, der så skulle lejes af Hummel, der dermed ville spare mange penge i leje af lager- og kontorfaciliteter. 

Christian Stadil havde følelserne uden på tøjet under dagens pressemøde.

Handlen blev aldrig til noget. Men Stadil-familien har angiveligt fundet korrespondance, der viser, at Schriver via sit private selskab agtede at blive medinvestor i ejendommen, så han kunne score lejeindtægter fra Hummel - bag ryggen på bestyrelsen i Danmark.  

Ifølge Hummels advokat, Christian Th. Kjølbye, var det lederen af det tyrkiske datterselskab, der for nogle uger siden henvendte sig til Hummels bestyrelse, fordi han var stærkt utryg ved, hvad der foregik. Det var på tide at agere whistleblower, mente han.

Siden har koncernens advokater blandt andet fundet korrespondancer og optagelser af telefonsamtaler, der giver et billede af, at den fyrede direktør førte Hummel og koncernens bestyrelse bag lyset for egen vindings skyld, fremgår det af pressemødet.

Strid om stor bonus

Den nu fyrede direktør afviser alle anklager.

Han siger til Børsen, at det i stedet var en strid om en stor bonus, der førte til fyringen. Det afviser Christian Stadil. 

Til TV 2 siger Søren Schriver, at han tager beskyldningerne til efterretning. Han vil nu diskutere dem og det videre forløb med sin advokat.

- Jeg er stensikker

TV 2 fangede Christian Stadil før pressemødet onsdag aften. Han siger, at det selvfølgelig er "rigtig skuffende og ærgerligt", at han har været nødt til at skille sig af med den mangeårige direktør. 

- Men jeg er sikker på, at når I hører den bevisførelse, vi fremlægger i dag – nogle af Danmarks bedste strafferetsadvokater siger, at det er den mest overbevisende bevisførelse, de har set i deres 20-årige karriere - når I ser den, så er jeg sikker på, at I også vil se, at der ikke var nogen vej udenom, siger Stadil til TV 2. 

Søren Schriver har en helt anden version. Det er en mand, du har kendt og stolet på i 20 år, er du sikker på, at hans version ikke kan være lige så god som jeres? 

- Jeg er helt sikker. Jeg er stensikker. Jeg er 100 procent sikker. Og om et kvarter, når du ser bevisførelsen, så er du lige så sikker, som jeg er, lyder det fra Christian Stadil. 

Fyringen kom som et chok for begge parter

Det vakte stor opsigt, da Hummel for to uger siden fyrede koncernens administrerende direktør med øjeblikkelig virkning. 

- Jeg er alt i alt meget chokeret over det, der er kommet frem, og samtidig også ked af det. Jeg har arbejdet tæt sammen med Søren Schriver i næsten 20 år, lød det fra ejer og bestyrelsesmedlem Christian Stadil, der ikke har villet fortælle, hvad beskyldningerne mod den fyrede direktør konkret handler om. 

Fyringen kom også som et chok for hovedpersonen selv.

- Den korte version er, at jeg er chokeret over det her. Jeg har været CEO i 24 år og stort set skabt værdi for brandet hvert eneste år. Jeg har opført mig fuldstændig loyalt i alle årene også nu. Så den dybere bevæggrund fra bestyrelsens side kender jeg ikke, sagde Søren Schriver til Finans.