Business

Fyret direktør skabte kæmpevækst 20 år i træk

Hummels nu tidligere direktør, Søren Schriver, forstår ikke, hvorfor han torsdag fik sparket. Han afviser at have handlet illoyalt. Polfoto

Indtil fyringen af Hummel-direktøren Søren Schriver var det stort set kun lovprisende ord, der fyldte i det offentlige billede af den fyrede direktør.

"Vækstmageren fra Hummel". Sådan lød det, da Berlingske i 2012 skulle beskrive Hummel-direktøren Søren Schriver i en overskrift.

Overskrifterne har været helt anderledes, efter at han i fuld offentlighed blev fyret af Hummels ejer, bestyrelsesformand og - indtil for nylig  -  tætte kollega, Christian Stadil.

I pressemeddelelsen, som Stadil havde sendt ud, føg ord som 'illoyal' og 'alvorlige uregelmæssigheder' i luften omkring Schrivers person. Beskyldinger der i dag er blevet konkretiset på et dramatisk pressemøde.

Tidligere var tonen en helt anden. For eksempel da Stadil i artiklen fra 2012 skulle forklare, hvorfor folk forvekslede dem på gaden.

- Vi taler begge ret hurtigt, er meget engagerede og lette at begejstre, sagde Christian Stadil dengang. 

Manden bag Hummels succestogt

60-årige Søren Schriver har været direktør i Hummel i mere end 23 år.

Han startede som direktør i virksomheden i 1993, da virksomheden havde 14 ansatte. Det var 6 år før, Stadil købte Hummel.

Dengang var virksomheden skrantende, men sammen med Christian Stadil fik han vendt op og ned på forretningen. 

Frem til fyringen stod Søren Schriver i spidsen for en virksomhed, der voksede med mere end 20 procent hvert eneste år. 20 år i træk!

I dag har virksomheden mere end 1200 ansatte. En kæmpe bedrift for en direktør.

Søren Schriver (th) har sammen med Hummel både afsluttet og startet på sponsoraftaler med DBU. Her ses han sammen med daværende generalsekretær i DBU, Jim Stjerne Hansen (midten), og daværende Adidas-direktør i Danmark Henning Jørgensen (tv)

En populær direktør

Mens Stadil er løbet med meget af hæderen og opmærksomheden i pressen, så er det Schriver, der bag tæppet har styret det væksttog, som virksomheden har været de sidste 20 år.

Lederskabet har han blandt andet opdyrket i militæret, hvor han tilbragte 11 år. Først som rekrut, siden blev han kaptajn.

- Jeg er spillende træner, jeg vil selv være med på banen, har han sagt om sig selv til Århus Stiftstidende.

Og ifølge kilder i modebranchen lever han fuldt ud op til den beskrivelse. Han har fremstået som en stærk og vellidt leder både internt i virksomheden, i branchen og hos Christian Stadil selv, der har arbejdet tæt sammen med Schriver i mere end 17 år.

Derfor er man i branchen også fuldstændig chokeret over, at han er blevet fyret, endda med beskyldninger om at være illoyal. Anklager, som Schriver i øvrigt har afvist.

 

Christian Stadil, har gennem mere end 17 år arbejdet tæt sammen med sin nu fyrede direktør.

Guldgruben blev stopklodsen

Det var i Hummels helt store guldgrube, det gik galt. 'Alvorlige uregelmæssigheder i et datterselskab i Tyrkiet' var ifølge Hummel-ejeren Stadil det, der fik ham til at føre kniven og fyre Søren Schriver.

Men det var faktisk også i Tyrkiet, at Schriver og Hummel har haft den klart største succes i de seneste år.

Her har Hummel på 5 år åbnet mere end 115 Hummel-butikker, og Schriver har tidligere meldt ud, at han forventede, at Hummel ville vokse i Tyrkiet med 50 procent i år.

Også derfor har Schriver rejst til Tyrkiet mindst en gang om måneden de seneste år. De rejser må en anden end Schriver nu drage på for at holde gang i det tyrkiske væksteventyr.