Business

Fyret direktør skabte kæmpevækst 20 år i træk

Indtil fyringen af Hummel-direktøren Søren Schriver var det stort set kun lovprisende ord, der fyldte i det offentlige billede af den fyrede direktør.

"Vækstmageren fra Hummel". Sådan lød det, da Berlingske i 2012 skulle beskrive Hummel-direktøren Søren Schriver i en overskrift.

Overskrifterne har været helt anderledes, efter at han i fuld offentlighed blev fyret af Hummels ejer, bestyrelsesformand og - indtil for nylig  -  tætte kollega, Christian Stadil.

I pressemeddelelsen, som Stadil havde sendt ud, føg ord som 'illoyal' og 'alvorlige uregelmæssigheder' i luften omkring Schrivers person. Beskyldinger der i dag er blevet konkretiset på et dramatisk pressemøde.

Tidligere var tonen en helt anden. For eksempel da Stadil i artiklen fra 2012 skulle forklare, hvorfor folk forvekslede dem på gaden.

- Vi taler begge ret hurtigt, er meget engagerede og lette at begejstre, sagde Christian Stadil dengang. 

Manden bag Hummels succestogt

60-årige Søren Schriver har været direktør i Hummel i mere end 23 år.

Han startede som direktør i virksomheden i 1993, da virksomheden havde 14 ansatte. Det var 6 år før, Stadil købte Hummel.

Dengang var virksomheden skrantende, men sammen med Christian Stadil fik han vendt op og ned på forretningen. 

Frem til fyringen stod Søren Schriver i spidsen for en virksomhed, der voksede med mere end 20 procent hvert eneste år. 20 år i træk!

I dag har virksomheden mere end 1200 ansatte. En kæmpe bedrift for en direktør.

En populær direktør

Mens Stadil er løbet med meget af hæderen og opmærksomheden i pressen, så er det Schriver, der bag tæppet har styret det væksttog, som virksomheden har været de sidste 20 år.

Lederskabet har han blandt andet opdyrket i militæret, hvor han tilbragte 11 år. Først som rekrut, siden blev han kaptajn.

- Jeg er spillende træner, jeg vil selv være med på banen, har han sagt om sig selv til Århus Stiftstidende.

Og ifølge kilder i modebranchen lever han fuldt ud op til den beskrivelse. Han har fremstået som en stærk og vellidt leder både internt i virksomheden, i branchen og hos Christian Stadil selv, der har arbejdet tæt sammen med Schriver i mere end 17 år.

Derfor er man i branchen også fuldstændig chokeret over, at han er blevet fyret, endda med beskyldninger om at være illoyal. Anklager, som Schriver i øvrigt har afvist.

 

Guldgruben blev stopklodsen

Det var i Hummels helt store guldgrube, det gik galt. 'Alvorlige uregelmæssigheder i et datterselskab i Tyrkiet' var ifølge Hummel-ejeren Stadil det, der fik ham til at føre kniven og fyre Søren Schriver.

Men det var faktisk også i Tyrkiet, at Schriver og Hummel har haft den klart største succes i de seneste år.

Her har Hummel på 5 år åbnet mere end 115 Hummel-butikker, og Schriver har tidligere meldt ud, at han forventede, at Hummel ville vokse i Tyrkiet med 50 procent i år.

Også derfor har Schriver rejst til Tyrkiet mindst en gang om måneden de seneste år. De rejser må en anden end Schriver nu drage på for at holde gang i det tyrkiske væksteventyr.