Business

Mystik om Hummel-fyring: - Stadil har ikke gjort det nemmere

Hummels kryptiske udmelding om fyringen af sin direktør er en risikabel vej at gå, mener TV 2s erhvervskommentator.

Den danske virksomhed Hummel har torsdag fyret sin administrerende direktør Søren Schriver med øjeblikkelig virkning.

Fra Hummel lyder det, at bortvisningen sker som følge af, at der i koncernens tyrkiske datterselskab er foretaget nogle ”groft illoyale” dispositioner, som er i klar modstrid med selskabets interesser.

Andet ønsker selskabets ejer og bestyrelsesformand, Christian Stadil, ikke at sige på nuværende tidspunkt, og derved bevæger han sig ned ad en risikabel vej, mener TV 2s erhvervskommentator Ole Krohn, der betegner direktørfyringen som meget udsædvanlig.

- Når de har et problem nu, så er det efter min mening fordi, at de udsender en pressemeddelelse, der giver flere spørgsmål end svar, og som kan give udtryk for mytedannelse, siger Ole Krohn.

Du kan læse mere om Christian Stadils kryptiske udmeldinger her.

Spørgsmålene hober sig op

Han henviser til, at den kryptiske og kortfattede pressemeddelelse åbner op for spekulationer om, hvorvidt nogen har hjulpet konkurrenterne, eller om der kan være tale om regnskaber, der ikke ser ud som de skal, eller om er der tale om illoyalitet på en helt tredje måde.

- Så vi er fulde af spørgsmålstegn her til aften, og man må sige, at Christian Stadil ikke har gjort det meget nemmere for Hummel ved at udsende nogle så generelle vendinger om, hvad det er, man er utilfreds med direktøren omkring, siger Ole Krohn.

- Og det er ekstra mystisk, at man henviser til et fjernt datterselskab, der jo ikke er en central del af Hummel-koncernen, men hvor man alligevel føler, at man har fundet noget snavs.

Et farligt limbo

Hummels advokater i Tyrkiet såvel som i Danmark skal nu granske den fyrede direktørs dispositioner for at få afdækket, om der er taget andre lignende beslutninger bag bestyrelsens ryg.

Indtil resultatet af undersøgelsen er klar, vil Christian Stadil ikke røbe, hvad de illoyale beslutninger handler om.

Ifølge Ole Krohn er forventningen hos Hummel, at de foreløbige fund kun er toppen af isbjerget, uden at det dog står klart, hvad mere det er man leder efter.

TV 2s erhvervskommentator er dog ikke i tvivl om, at der snarest muligt vil blive meldt yderligere ud om baggrunden for fyringen.

Indtil da bevæger virksomheden og Christian Stadil sig nemlig i et farligt limbo, hvor spekulationerne vil tage til.

- Med mit kendskab til Stadil-familien er min forventning, at man meget hurtigt kommer med en redegørelse, så man kan finde ud af, om der er tale om noget mindre alvorligt, eller om man decideret forsøger at efterforske noget kriminelt, siger Ole Krohn.