Business

Hummel-direktør fyret for groft illoyale beslutninger

Alvorlige uregelmæssigheder i Hummels tyrkiske datterselskab får bestyrelsesformanden til at fyre direktør.

Den administrerende direktør i Hummel-koncernen, Søren Schriver, stopper med øjeblikkelig virkning. 

Det oplyser selskabets ejer og bestyrelsesformand Christian Stadil i en pressemeddelelse torsdag aften. 

Fyringen sker ifølge Hummel-ejeren efter afsløringen af "alvorlige uregelmæssigheder" i koncernens tyrkiske datterselskab.

- For to dage siden modtog jeg dokumentation for, at der i vores tyrkiske selskab er foretaget dispositioner, som ikke alene er groft illoyale, men som samtidig er i klar modstrid med selskabets interesser, lyder det fra Christian Stadil.

Chokeret og ked af det

Selskabets advokater i Tyrkiet såvel som i Danmark skal nu granske direktørens dispositioner. Formålet er at få afdækket, om der er taget andre lignende beslutninger bag bestyrelsens ryg. 

Inden resultatet af undersøgelsen er klar, vil Christian Stadil ikke røbe, hvad de illoyale beslutninger handler om. 

- Jeg er alt i alt meget chokeret over det, der er kommet frem, og samtidig også ked af det. Jeg har arbejdet tæt sammen med Søren Schriver i næsten 20 år. 

- Det, der har fundet sted bag vores ryg, giver mig i sagens natur ikke noget valg - ansættelsesforholdet må selvsagt bringes til ophør øjeblikkeligt, og det er det blevet, lyder det fra Hummel-ejeren.

Har ikke været vred

Christian Stadil fortæller til TV 2, at han havde forventet at føle stor vrede over sagens forløb.

- Jeg havde troet, det skulle være en vredens dag, at jeg ville føle vrede og være sur, men det har jeg ikke  følt. Jeg har bare været rigtig ærgerlig og rigtig ked af det. Det er bestemt ikke sjovt for nogen af de involverede, siger Christian Stadil til TV 2.

Selskabet er nu ved at søge efter en ny administrerende direktør.