Business

Nykredit-boss får ingen aktieoptioner: Til gengæld får han 12 millioner for at blive

Nykredit har det seneste år været prügelknabe, efter at realkreditkæmpen hævede bidragssatserne og meddelte, at de var på vej på børsen.

Det kan være lukrativt - yderst lukrativt, endda - at være en del af topledelsen, når en virksomhed går på børsen. Det så vi senest med Nets, hvor flere milliarder røg direkte i lommerne på en lille kreds i og omkring direktionen.

Det har skabt massiv kritik og fået flere til at spekulere i, om Nykredit bliver den næste danske børsbaby, hvor ledelsen kan grine hele vejen til banken.

Men det afviser Nina Smith, formand for Nykredits hovedaktionær, Foreningen Nykredit, og næstformand i Nykredit-koncernen, nu i klare meldinger over for Børsen.

- Det er ikke derfor, at vi i foreningen går ind for en børsnotering af Nykredit. Det må der ikke være nogen tvivl om.

- Derfor har det været helt klart for mig, at direktionen ikke får bonus, aktieoptioner eller incitamentsordninger, der er hængt op på børsnoteringen. Det er vi enige om i bestyrelsen, siger hun til avisen.

Sporerne efter Nets skræmmer

Nina Smith vil gerne undgå at ende i samme situation som ved børsnoteringen af Nets sidste år, hvor 70 ansatte med topchef Bo Nilsson i spidsen scorede en gevinst på næsten to milliarder kroner.

- Jeg vil meget nødig have en Nets-historie eller noget, der ligner. Det kunne give mistanke om andre motiver end Nykredits bedste, siger hun til Børsen.

12 millioner kroner for at blive

Michael Rasmussen, topchef hos Nykredit, kommer dog ikke til at mangle smør på brødet lige foreløbig.

Bestyrelsen har nemlig besluttet, at Michael Rasmussen får et tillæg på et års løn som et fast engangsbeløb, hvis han bliver i sit job frem til 2019, hvor transformationsprocessen af Nykredit forventes at være færdig.

Men selvom 12 millioner kroner er mange penge, er det peanuts, i forhold til hvad ledende medarbejdere ofte får i forbindelse med børsnoteringer.

Usædvanlig konstruktion

Anders Drejer, der er professor og ledelsesekspert ved Aalborg Universitet, mener da også, at det er et 'usædvanligt' træk, at Nykredit ikke gør brug af aktieoptioner i forbindelse med børsnoteringen..

- Optionsprogrammer er for at sikre, at direktionen gør alt, hvad den kan, for at børsnoteringen lykkes.

- Men med de relativt store variable belønninger risikerer du også en ledelse, som træffer kortsigtede beslutninger, der kan pumpe aktieværdien op på kort sigt, men skade konkurrenceevnen på langt sigt, siger Anders Drejer til Børsen.

I februar 2016 kom repræsentantskabet i Nykredit frem til, at man skulle arbejde hen imod en børsnotering af selskabet.