Business

Dystert regnskab får Novo-aktie til at styrtdykke

For første gang i mands minde kan Novo Nordisk resultater falde i det år, der netop er startet.

Novo Nordisk er i stiv modvind, og for første gang i umindelige tider kan selskabet være på vej ind i en periode uden vækst.

Det viser regnskabet for 2016.

Fakta om Novo Nordisk

Novo Nordisk er torsdag klar med regnskabet for 2016. Læs om Novo Nordisk her:

  • Novo Nordisk blev grundlagt i 1923, da en gruppe danske forskere besluttede at sætte insulin i produktion. I dag sælger selskabet en række medicinalprodukter i hele verden.
  • Virksomheden er i dag vokset til at være Danmarks største virksomhed målt på markedsværdi. Novo Nordisk er noteret på fondsbørsen i København.
  • Novo Nordisk har hovedkvarter i Danmark, men beskæftiger 42.300 fuldtidsansatte i 75 lande.

Kilde: Novo Nordisk

Her udpensles forventningerne til 2017. De lyder på, at omsætningen - de penge, der kommer ind fra salget - vil stige med en til seks procent. Driftsresultatet forventes at vokse nul til fem procent.Det er dog inklusive en positiv valutaeffekt på to procentpoint, så omsætning kan reelt falde.

Begge dele er dog inklusive en positiv valutaeffekt på to procentpoint. Novo Nordisk indikerer altså, at både omsætning og resultat kan falde.

USA spænder ben for Novo Nordisk

Det er hovedsageligt USA, der driller for Novo Nordisk. Længe var landet et Shangri-La for selskabet, da efterspørgslen efter insulin og priserne på medicinen bare steg og steg.

Men i 2016 kom der prispres i markedet, og det ses fortsætte i de næste år.

- Den positive salgsudvikling forventes delvist at blive modvirket af påvirkningen fra lavere realiserede priser i USA.

- (Samt, red.) yderligere intensiveret konkurrence inden for diabetesbehandling såvel som biofarmaceutiske produkter navnlig i USA samt ugunstige makroøkonomiske forhold i flere markeder i International Operations, skriver Novo Nordisk om sine forventninger.

2016 var et udfordrende år

I 2016 gik det dog stadig fremad for Novo Nordisk og den nyudnævnte topmand Lars Fruergaard.

Omsætningen steg til 111,8 milliarder kroner fra 107,9 milliarder kroner, mens resultatet steg til 37,9 milliarder kroner fra 34,9 milliarder kroner.

- 2016 var et udfordrende år. Vi opfyldte vores finansielle forventninger for året, men stærk modvind på det amerikanske marked betød, at vi blev nødt til at revidere vores langsigtede finansielle mål, skriver administrerende direktør Lars Fruergaard i regnskabet.

Novo Nordisk omsatte i 2016 for 88,9 milliarder kroner inden for lægemidler mod diabetes og for 22,8 milliarder inden for de såkaldte biopharmaceuticals, der dækker over ting som væksthormon og blødermedicin.

Novo-aktien banker nedad 

Siden offentliggørelsen af årets regnskab har Novo Nordisk-aktien dog styrtdykket.

Aktien røg umiddelbart ned efter børsåbningen klokken 9.00 i såkaldt udvidet åbningsauktion. Da handlen igen blev givet fri, var aktien faldet med seks procent. Ti minutter senere var faldet endda nede i syv procent. 

Selv om koncernen tjente flere penge sidste år end året før, så tyder fremtiden mere usikker. Stigende prispres særligt på det amerikanske marked betyder, at ledelsen i sine udmeldinger til forventningen for 2017 tager forbehold for, at Novos omsætning og indtjening kan falde.

Det er ikke kun aktien, der lider. Ifølge regnskabet fremgår det, at Novo Nordisks bestyrelse skærer 73 procent af topchefernes bonuspulje væk. Det sker, efter at topledelsen ikke har gjort sig fortjent til en maksimal bonus.

Siden 2004 er Novo Nordisks direktører blevet belønnet med et lukrativt bonusprogram. Størrelsen på bonussen afhænger hvert år af ledelsens præstationer. I årene 2013 til 2016 havde topcheferne i det forgangne år gjort det så godt, at puljen var fyldt maksimalt op med 245.520 aktier. Nu er bonusfesten slut. Den gamle pulje bliver fordelt blandt 33 nuværende og tidligere direktører. Samtidig oprettes en ny pulje, som bliver væsentligt mindre, skriver Finans.

Regnskabet ligger til den svage side

Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen siger om Novo Nordisks regnskab for 2016:

- Overordnet set er regnskabet til den svage side. Forventningerne til 2017 er en smule skuffende. Ledelsen åbner op for negativ vækst i både omsætning og indtjening, og det modsvarer ikke helt markedets prissætning af aktien, siger han og tilføjer:

- De lave forventninger er et udslag af øget konkurrence, patentudløb og prispres på diabetes- og hormonpræparater og afspejler en vis usikkerhed om, hvad året vil bringe.