Business

SAS åbner baser i udlandet for at spare på lønnen

Flyselskabet SAS vil åbne baser England og Spanien, meddeler selskabet.

SAS skal skære i omkostningerne og opretter derfor nye baser i Spanien og England. 

I en pressemeddelelse bekræfter selskabet, at det opretter et irsk selskab, der skal stå for driften af baser i Spanien og London.

- Etableringen af de nye baser betyder, at vi kan supplere vores skandinaviske produktion og med tiden opbygge et endnu bredere netværk med en forbedret rejseplan til gavn for vores kunder, siger den administrerende direktør i SAS, Rickard Gustafson.

Skandinavien i fokus

Det bliver imidlertid kun et mindre antal afgange, der overflyttes til de nye baser.

- På linje med strategien om at fokusere på de kunder, som rejser til og fra Skandinavien, vil størsteparten af SAS' flyvirksomhed fortsat være baseret i Skandinavien, siger Rickard Gustafson.

Ved at oprette baser uden for Skandinavien får SAS mulighed for at ansætte medarbejdere på billigere overenskomster.

Dermed kan lønudgifterne sænkes i selskabet, der er presset af hård konkurrence fra lavprisselskaber, der har benyttet sig af samme metode i årevis.

Allerede i forbindelse med fremlæggelsen af det seneste årsregnskab i december luftede SAS muligheden for at udflage dele af sin flåde til andre lande.

Konkurrence på lige vilkår

Driftsdirektøren i SAS, Lars Sandahl Sørensen, begrunder onsdag over for TV 2 NEWS, at SAS skal kunne tilbyde sine godt 29 millioner kunder om året et produkt af høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris.

- Vi er nødt til at operere på den måde, som stort set alle vores konkurrenter gør det i Europa. Det er der sådan set ikke noget nyt i, men det er nyt i et skandinavisk luftfartsperspektiv. Men vi vil gerne sikre, at vi kan tilbyde vores kunder de rigtige priser fremad, siger driftsdirektør i SAS Lars Sandahl Sørensen og fastslår: 

- Vi ser væsentlige besparelser ved det her på nogle destinationer.

Driftsdirektør i SAS Lars Sandahl Sørensen orienterer om åbningen af to nye SAS-baser.

Et naturligt skridt

Ifølge Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, er det et naturligt træk, at SAS vælger at åbne de nye baser. 

- London er naturligt, fordi det er et stort knudepunkt for mange af de forretningsrejsende med SAS. Spanien og Madrid er nok mere et spørgsmål om at tilgodese nogle af de fritidsrejsende, SAS gerne vil have bedre fat i, siger han til TV 2 Business.

Aktieanalysechefen kalder åbningen af de nye baser for en revolution i SAS-regi. Han tilføjer dog, at det ikke vil skabe nogen revolution på indtjeningssiden.

SAS åbner baser i udlandet for at spare på lønnen