Business

Milliardær-iværksætter bag Tiger kommer livsværk til undsætning

Efter at en stribe direktører er røget gennem svingdøren hos Flying Tiger, kommer den iderige stifter nu tilbage for at hjælpe Tiger-butikkerne.

Flying Tiger Copenhagen, også kendt som Tiger-butikkerne, henter nu hjælp hos en gammel kending i en svær periode for den ambitiøse detailkæde.

Stifteren Lennart Lajboschitz kommer ifølge Berlingske Business tilbage og skal være med til at udvikle butikken. 

Lennart Lajboschitz og familien trak sig ellers fra driften af Tiger-butikkerne, efter at den svenske kapitalfond EQT i 2012 overtog 70 procent af Zebra, som er selskabet bag Flying Tiger Copenhagen. Lajboschitzs nye rolle er endnu ikke præcist defineret.

I dag siger han til Berlingske, at han kan deltage nu, fordi der er en holdning til tingene, som han er enig i og gerne vil bakke op om.

Stor udskiftning i hjørnekontoret 

Der er blevet skiftet heftigt ud på ledelsesgangen, efter kapitalfonden EQT købte Tiger-butikkerne.

For en måned siden fyrede Tiger-kæden den adm. direktør, franskmanden Xavier Vidal og indsatte en midlertidig topchef. Det er kapitalfondens erklærede mål at børsnotere Flying Tiger Copenhagen på sigt, men efter fyringen af Xavier Vidal meldte formanden Vagn Sørensen ud, at der nu var brug for stabilitet. 

Lennart Lajboschitz understreger, at han ikke er bundet til koncernen. 

- Jeg har sagt meget tydeligt, at jeg ikke kan være forpligtet på nogen måde lige nu. Men vi må prøve at se, hvad vi kan gøre, siger han til Berlingske Business.