Kulørt norsk milliardær investerer 800 millioner kroner i dansk hotel-byggeri

Den norske milliardær Petter Stordalen investerer 800 mio. kr. i et nyt hotel og rykker dermed op iblandt Københavns allerstørste hotelaktører.

Den norske milliardær Petter Stordalen, der ejer hotelgruppen Nordic Choice, fortsætter sin erobringstogt i den danske hotelindustri. Nu satser han stort på hoteller i Københavns Lufthavn. 

Stordalen investerer sammen med Nordic Choice 800 mio. kr. i et splinternyt hotel med plads til 500 gæster samt et konferencecenter ved lufthavnen. Samtidig overtager Petter Stordalen driften af Hilton Hotel i lufthavnen.

Det træk placerer ham iblandt de allerstørste hotelaktører i København, for det nye prestigebyggeri er blot et i rækken af hans nylige investeringer i Danmark. Peter Stordalen har allerede bebudet, at han vil forvandle det gamle centrale postkontor på Postterminalgrunden i København til et luksushotel, og har også lagt billet ind på et stort hotel ved den nye Aarhus Havnefront. 

- Københavns Lufthavn har i mange år haft et ønske om et hotel mere til at supplere det eksisterende high-end-hotel. Derfor er vi glade for at have indgået en aftale med lufthavnen om at bygge et helt nyt hotel med 500 værelser, siger Petter Stordalen. 

Det nye hotel bliver del af en bed & breakfast-kæden Comfort Hotel. Dermed kommer Stordalen til at drive to hoteller, der henvender sig til hver sin kundegruppe i lufthavenen. 

- På den måde sikrer vi både et bedre og bredere hoteludbud i lufthavnen, siger han.

Husly til et voksende antal rejsende 

Baggrunden for det nye hotel er en fortsat voldsom vækst i antallet af rejsende til København. Sidste år voksede passagertallet med 10 procent og målet er at nå 40 millioner passagerer i 2025.

- Vi bygger lufthavnen markant ud for at kunne rumme op til 40 mio. rejsende om året. Det handler især om at skabe mere plads – både til fly og passagerer. Men der er også brug for hotel- og konferencekapacitet, og derfor er jeg meget glad for, at det er lykkedes os at finde en partner, der har stor, international erfaring med at udvikle og drive hoteller i verdensklasse og med hvem vi har kunnet skabe en fælles vision, siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavne.

Det nye hotel vil ud over 500 værelser også indeholde et nyt, moderne møde- og konferencecenter på 3.000 kvadratmeter. Aktørerne bag håber, at projektet vil gøre København mere attraktiv som destination, og at det vil skabe nye arbejdspladser. 

- København tiltrækker allerede i dag en række internationale møder og konferencer. En væsentlig forklaring er, at det er meget let at komme til København fra hele verden. Vi har 165 ruter ud i verden, og uanset om mødedeltagerne kommer fra Midtjylland eller Miami, er det let at komme hertil. Men det er ikke nok, at det er let at komme hertil. Der skal også være faciliteter til at kunne tiltrække møder, produktlanceringer, kongresser og så videre, siger Thomas Woldbye.