Business

Skal erstatte Skoleintra: Nyt kæmpe it-system på vej

Kommunernes Landsforening vil have et samlet brugersystem fra vuggestuer til skoler, der skal erstatte og udvide det nuværende Skoleintra

Mens krigen raser om de forsinkede offentlige IT-projekter, så tager kommunerne spadestik til en ny kæmpe IT-platform, som omkring halvdelen af Danmarks befolkning får berøring med.

Alle landets 98 kommuner har skrevet sine skoler op til det nye IT-system mens 92 kommuner på forhånd skrevet sig op til daginstitutionerne. Ideen med Aula er, at det skal give elever, pædagogisk personale og forældre adgang til informationer fra skolen og dagtilbud. I dag benytter alle kommuner systemet SkoleIntra.

Tirsdag formiddag har fire konsortier af leverandører fået at vide, at de er udvalgt til at byde på at udvikle systemet, der har fået navnet Aula og har en anslået værdi på 350 millioner kroner.

De fire IT-kæmper, der sammen med deres partnere er blevet inviteret til at byde på opgaven er Assemble, CSC, Netcompany og Systematic.

Selv om der er blæst om mange offentlige IT-udbud, der bliver forsinkede og dyrere end budgetteret, så føler Kombit, der står for udbuddet af den nye platform sammen med kommunerne, sig sikker på, at der ikke bliver tale om forsinkelser denne gang:

- Når vi I Kombit sammen med kommunerne går I udbud, så sikrer vi os, at brugerne og leverandørerne har været med I processen omkring at få skildret omfanget af løsningen, siger vicedirektør i Kombit Poul Ditlev Christiansen og fortsætter:

- Lige inden vi går i udbud, så lægger vi kravsspecifikationen ud i høring, der i blandt til leverandørerne, der giver os mulighed for at sluse fejl af vejen. Det skal dermed også garantere, at vi får en god løsning til tiden, siger vicedirektøren.

Udbuddet – og de medfølgende forhandlinger – forventer Kombit vil være afsluttet i juli 2017.

KMD, der havnet i en mindre orkan på grund af forsinkede systemer til blandt andet kommunerne, har stor erfaring med systemer til skoleområdet og derfor på papiret kompetencer til at gå efter udbuddet. Men KMD oplyser til TV 2, at selskabet har trukket sig fra at byde på opgaven.