Business

Pundet stiger efter Mays tale

Den britiske premierministers plan for Brexit sender pundet i vejret efter nedtur.

Den britiske premierminister Theresa Mays meget imødesete tale om Brexit har i første omgang medvirket til en styrkelse af pundet.

Pundet, der lĂĄ en anelse svækket i 8,45 kr. kort inden talen, var kort før kl. 14 styrket til 8,57 kr - en stigning pĂĄ 1,5 pct. Ifølge cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank var det Theresa Mays annoncering af, at parlamentet skal godkendes Brexit-aftalen med EU, inden den kan træde i kraft.

- I parlamentet er der et stort ønske om, at der ikke skal være et voldsomt brud med EU, derfor stoler markederne mere på, at der ikke sker et katastrofalt økonomisk sammenbrud i Storbritannien, og derfor kan de have lidt mere tillid til, at man kan investere sine penge i landet, siger Las Olsen.

Den britiske regeringschef sagde i sin tale, at landet skal forlade EU helt - og ikke være halvt inde eller halvt ude. Der kan ifølge May ikke blive tale om, at Storbritannien er del af EU's fælles marked.

Men May siger også, at det ikke er Storbritanniens ønske, at EU falder fra hinanden. Tværtimod er det også i briternes interesse, at EU lykkes.

PĂĄ aktiemarkederne er reaktionen behersket.

Det danske C20 Cap-indeks har løftet sig 0,4 pct efter talen, mens man i Tyskland noterer 1 pct stigning i DAX-indekset oven pĂĄ udemeldingen fra Theresa May.