Business

Nets retter kæmpe overdrivelse: 12.000 aktionærer findes ikke

Der var slet ikke så stor rift om Nets-aktierne, som selskabet oplyste ved sin børsnotering i september.

Betalingsgiganten Nets rapportede ved sin børsnotering, at hele 42.000 nye aktionærer havde købt sig ind i virksomheden. Godt tre måneder senere, viser det tal sig at være ren fiktion.

Det skriver Berlingske.

23.000 aktionærer tilbage

Nets retter nu tallet til at have været 30.000 aktionærer ved børsnoteringen. Siden hen har 7.000 igen skilt sig af med aktien, hvilket betyder, at 23.000 unikke investorer i øjeblikket ejer aktier i Nets.

Fejlen skyldes angiveligt, at Nets ikke var bevidst om, at der blev handlet fra forskellige aktiedepoter, mener aktiestrateg i Formuepleje, Otto Friedrichsen.

Aktien dykket 18 pct

- Man må undre sig over, at man ikke kan få tallet rigtigt, når man går på børsen, og når der er så meget opmærksomhed om det. Det, som er afgørende, er, at der bliver skabt en bredde og en diversitet i aktionærkredsen, som sikrer et langsigtet grundlag for aktionærerne, siger Otto Friedrichsen til Berlingske.

Det er ikke fordi, at Nets manglede rådgivere i opløbet til børsnoteringen. Samlet set kostede processen 454 mio. kr. og involverede 13 investeringsbanker og en stribe af advokater og revisorer.

Nets-aktien er siden første handelsdag faldet 18 pct., skriver Berlingske.