Vestas-konkurrenten Siemens bekræfter stor vindmøllefusion

Siemens og spanske Gamesa bliver et selskab og dermed verdens største vindmølleproducent.

Tyske Siemens bekræfter, at man går sammen med spanske Gamesa om at skabe verdens største vindmølleproducent.

Den tyske industrigigant Siemens og den spanske vindmølleproducent Gamesa samler deres vindmølleaktiviteter i et selskab. Det bekræfter Siemens i en pressemeddelelse.

Tidligere fredag oplyste Gamesa, at selskabet havde godkendt en mulig fusion.

Større end vestas

Sammen vil de to selskaber umiddelbart skabe verdens største producent af vindmøller, og dermed overhale danske Vestas.

- Kombinationen af vores vindmølleforretninger følger en klar logik i et attraktivt vækstmarked, hvor størrelse er afgørende for at gøre vedvarende energi mere omkostningseffektivt, skriver administrerende direktør for Siemens Joe Kaeser i en meddelelse.

Siemens vil give Gamesas aktionærer 3,75 euro per aktie for at købe vindmølleaktiviteterne ud i et separat selskab, som Siemens vil eje 59 procent af og Gamesa 41 procent af.

Havvindmøller bliver i Danmark

Selskabet vil stadig være baseret i Spanien, ligesom Gamesa er. Havvindmølleaktiviteterne vil have base i Danmark, hvorfra Siemens allerede kører sine vindmølleaktiviteter.

Den samlede forretning giver en ordrebog på 20 milliarder euro og en omsætning på 9,3 milliarder euro.

Vestas omsatte i 2015 for 8,4 milliarder euro. Det skete på et år, hvor selskabet producerede og solgte 3330 vindmøller og leverede vindmøller med en samlet kapacitet på 7486 megawatt.

- Det skaber en meget stærk konkurrent til Vestas, hvis Gamesa og Siemens går sammen. Men det spiller også en konkurrent af banen på rigtigt mange markeder. Jeg ser dem ikke tage flere ordrer fra Vestas, end de gør hver for sig i dag.

- Sammen vil de to selskaber få bedre indtjeningsmuligheder, men jeg venter bestemt ikke, at de vil sænke priserne for at tage markedsandele, sagde Vestas-analytiker i Sydbank Jacob Pedersen.