Business

Historisk: Warren Buffett bag gigantisk ordre til Vestas

En ordre til en værdi af over 10 milliarder kroner er på vej til Vestas fra USA.

Ordrehøsten fortsætter for fuld damp for vindmølleproducenten Vestas, der kan se aktien stryge i vejret op til weekenden.

Selskabet oplyser i en meddelelse, at har indgået en betinget aftale i USA om en ordre på levering af 1000 vindmøller med en samlet kapacitet på 2000 megawatt.

Ordren har en anslået værdi af 14-15 milliarder kroner, og investorerne kvitterer da også ved at sende aktien knap 6 procent op som topcorer i C20 Cap.

Fra Siemens til Vestas

Kunden er MidAmerican Energy Company, der er ejet af den berømte investor Warren Buffett. Selskabet har tidligere lagt stribevis af ordrer hos Vestas-konkurrenten Siemens, men energiselskabet har altså fået smag for Vestas.

De 1000 møller skal leveres til projektet Wind XI i staten Iowa, hvor der fortsat mangler en endelig godkendelse af projektet.

Hvis ordren som ventet bliver fast og ubetinget, vil det være den suverænt største enkeltstående ordre i selskabets historie. Den hidtidige rekord er fra Norge, hvor der tidligere i år blev købt ind for 1000 megawatt.

Stolt direktør

Vestas skal levere modellen V110-2 MW, som er blevet en storsællert for selskabet i USA. Med den endnu betingede ordre følger en 5-årig serviceaftale af den næstedyreste slags - en såkaldt AOM 4000-aftale.

- Dette projekt vil, hvis det godkendes, bidrage med anseelige økonomiskefordele for MidAmericans kunder, og Vestas er stolte over at samarbejde medMidAmerican Energy i deres målsætning om at generere 100 procent vedvarendeenergi, siger USA-chef Chris Brown fra Vestas.