Business

Medie: Nordea hæver bidragssatser mere end nødvendigt

Nordea hæver bidragssatserne 27 gange mere end nødvendigt, skriver Finanswatch.

I går kom det frem at også Nordea hæver bidragssatserne på realkreditlån.

Realkreditinsituttet pegede på de nye kapitalkrav om en såkaldt "gældsbuffer."

- Bufferen har jo den kosekvens, at vores omkostninger ved at levere realkreditlån stoger, og ligesom for alle andre handlende så er det nødt til at afspejle sig i udsalgsprisen, sagde Torben Laustsen, bankdirektør i Nordea Danmark i går til Finanswatch. 

Overfor Finanswatch afviste Nordea i går at svare på, hvad banken kommer til at tjene ekstra på forhøjede bidragssatser med henvisning til, at det har man ikke tal på. 

Derfor har Finanswatch selv regnet på det. Mediet er kommet frem til, at birdagssatserne er forhøjet 27 gange mere end nødvendigt.

475 millioner ekstra i kassen

Forhøjelserne vil sandsynligvis give Nordea Kredit en ekstra årlig indtægt på omkring 475 mio. kr., svarende til en samlet forhøjelse på 14 pct, skriver FInanswatch.

- Den mest nærliggende forklaring er vel, at Nykredit hæver satserne med henvisning til nogle regler, der ikke engang er blevet debatteret færdigt. Så kommer Realkreditdanmark med henvisning til en realkreditdiamant, som først bliver indfaset om nogle år. Så skulle Nordea komme med en forklaring, og det blev så denne her, siger David Bentow, redaktør på FInanswatch. 

Nordea har ingen kommentarer til udregningerne.