Business

'Frost' indtager Mulan-land: Kina får ny Disneyworld

Shanghai Disneyland Park er Asiens svar på Walt Disney World i Florida. Den nye park har verdens største Disneyslot til dato.

Større, højere, dyrere, Disney.

Det berømte og magiske slot, der troner i alle Disney's verdener fordelt på tre kontinenter, findes nu også i Walt Disney Companys seneste skud på stammen, Shanghai Disneyland Park.

Noget af det unikke ved den spritnye temapark, der åbner torsdag, er slottet. Det er større, højere og dyrere end alle andre Disneyslotte og tilmed interaktivt. 

Slottet er ikke skabt ud fra en enkelt tegnefilm, eksempelvis Tornerose eller Askepot, men hedder i stedet 'Storybook Castle' – og er baseret på adskillelige eventyrhistorier fra Disneys store filmarkiv.

Ingen Main Street USA

De første spadestik til Shanghai Disneyland blev taget i april 2011. Parken har kostet omkring 5,5 milliarder dollars at realisere og er den dyreste af sin art. Det skriver Reuters.

Udover det fænomenale Disneyslot skiller parken sig også ud på andre måder, eksempelvis har man undladt at lave den klassiske gade Main Street USA, der fører op til slottet, og i stedet anlagt bevoksning i massevis, søer, floder, blomsterparker og kinesiske haver. 

Herudover er de klassiske Disneyfigurer en del af vægmalerierne og den kinesiske artikektur.

Se den officielle video fra ceremonien, der skød byggeriet af Shanghai Disneyland i gang, herunder: 

Sjette Disney Resort  

Shanghai Disneyland Resort er det sjette af sin slags. 'Resort' er den samlede betegnelse for et område, der indeholder en eller flere forlystelsesparker, hoteller, shopping- og underholdningsdistrikter.

Der er 12 forlystelsesparker i alt – en af dem er Shanghai Disneyland Park, der primært er bygget som en kinesisk park frem for efter den amerikanske skabelon. På sigt er planen at bygge mindst to parker mere.

Disneyland i Californien er den første park og blev bygget i 1955. Walt Disney satte ny standard inden for forlystelsesparker, og Disneys parker anses for at være skabelon for, hvordan en god temapark skal se ud.

De mange shows og optrædener i parkerne er Disney i sit absolutte es. Særligt paraderne, hvor de kendte og elskede figurer kommer gennem parken til lyden af klassiske Disney-melodier.

Se musikvideoen til storhittet 'Let It Go' fra 'Frozen' herunder: