EM sparker ølsalget til en "højder"

I dag starter EM. Selvom Danmark ikke er med, når det går løs i Frankrig, losser fodboldturneringen til ølsalget for hovedsponsoren Carlsberg.

Fodboldfans må se langt efter Lasse Vibe, Yussuf Poulsen og Nicklas Bendtner, når EM i fodbold i dag starter i Frankrig. 

Men det skal ikke forhindre danskerne i at drikke øl, mens læderkuglen bliver spillet rundt mellem typer som svenske Zlatan Ibrahomvic, tyske Thomas Müller og tjekkiske Milan Škoda. 

- Danskerne skal ud og se fodbold. Folk skal grille, se fodbold og have en kold øl. På barer, sportspubber og værtshuse kommer der også til at være gang i den, siger Jeppe Boel, der er senior brand manager i Carlsberg.

En god sportssommer for Carlsberg

Han forklarer, at hvis Danmark havde været med, ville man dog kunne have set et endnu tydligere aftryk på salget. Specielt, hvis Danmark var gået videre fra den indledende rundt. 

Alligevel går det formentlig hen og bliver en god sommer for Carlsberg. De store sportsbegivenheder som OL, EM og Tour de France er gode for øl-salget - også selvom Danmark ikke er med.

- Det får ølsalget til stige med to-cifrede rater globalt set, siger Jeppe Boel, der er senior brand manager i Carlsberg. 

Første EM-kamp står mellem værtsnationen Frankkrig og Rumænien. Den begynder klokken 21 og spilles på Stade de France.