Business

SAS strejke afværget

En truende strejke blandt de norske SAS piloter er tilsyneladende afværget Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

De norske SAS-piloter kommer ikke til at indlede strejke, oplyser SAS

Piloterne og arbejdsgiveren er torsdag eftermiddag nået til enighed efter maratonforhandlinger. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Dermed vil alle afgange til og fra Norge flyve som planlagt.

430 norske piloter truede med at strejke, hvis forhandlingerne mellem Norsk Cockpitforbund, SAS Norge Pilotforening og SAS hos den norske rigsmægler ikke førte til en aftale. 

- Jeg er meget glad for, at vi har fået en aftale med de norske pilotforeninger, og at vores kunder kan fortsætte deres rejser som planlagt uden bekymringer, siger Lars Sandahl, der er driftsdirektør hos SAS.

Norsk Cockpitforbund, SAS Norge Pilotforening og SAS har forhandlet siden midten af april. Den 7. juni fortsatte forhandlingerne hos den norske rigsmægler. Der blev til sidst sat en frist til midnat onsdag til at nå til enighed, men forhandlingerne fortsatte alligevel til langt ud på eftermiddagen. torsdag.

- Vi har været lydhøre for piloternes  ønsker og krav samtidig med, at vi skal sikre balancegangen i forhold til konkurrencen på markedet, siger Lars Sandahl fra SAS

Svenske piloter truer med strejke fredag

Også de svenske piloter har udsendt varsel om konflikt - dog først fra fredag klokken 18.

Onsdag aften sagde informationschef hos SAS Knut Morten Johansen, at parterne er indstillede på at komme frem til en løsning.