Business

Skat får nyt våben mod danskere i skattely

Kunder i danske banker kan ikke længere skjule deres identitet bag selskaber i skattelylande.

Med en ny afgørelse fra Skatterådet har Skat fået grønt lys til at sætte hårdere ind for at finde frem til mulige skatteunddragere gennem danske banker, oplyser Skat i en pressemeddelelse.

Afgørelsen på Skats egen foranledning i forlængelse af de såkaldte Panama-papirer. Den betyder blandt andet, at Skat kan tvinge danske banker til at udlevere oplysninger om danskere, der forsøger at sløre deres identitet gennem selskabskonstruktioner i et skattelyland.

Vigtigt redskab for Skat

- Vi er meget tilfredse med, at Skatterådet giver os mulighed for at indhente yderligere informationer til at belyse sager om skatteunddragelse, siger Jim Sørensen, indsatsdirektør i Skat, i pressemeddelelsen.

Se meget mere på TV 2s nye digitale  business-kanal TV 2 BUSINESS.

- Det er helt afgørende i komplicerede og internationale sager, at vi kan skaffe så mange oplysninger som overhovedet muligt. Vi har kun mulighed for at løfte skattesager, hvis vi har helt konkret dokumentation, så det er godt nyt for os, tilføjer han.

Afgørelsen fra Skatterådet betyder, at bankernes oplysningspligt også gælder unavngivne personer frem for kun navngivne kunder.