Business

Goldman Sachs får en kvart million ansøgere til sommerjob

Investeringsbanken Goldman Sachs får tusindvis af ansøgere til sommerjob verden over. Kun en brøkdel kommer ind.

Det kan meget vel være, at Dong-aktionæren Goldman Sachs er udskældt i Danmark, men banken er uhyrligt eftertragtet blandt studerende verden over.

I de seneste måneder har investeringsbanken med base i New York fået en kvart million ansøgninger til studiejob i sommerperioden.

Ifølge CNBC er det en stigning i antallet af ansøgere på 40 procent på bare fire år.

30 gange flere ansøgere

Goldman Sachs vil ikke fortælle, hvor mange af de håbefulde studerende, der får chancen, men oplyser, at der sidste år blev hyret 9700 i hele banken. Af dem udgør sommerpraktikanter formentlig kun en brøkdel.

Der er også rift om sommerstillinger i andre Wall Street-banker som JP Morgan og Citigroup, der kun hyrer omkring én af 50 ansøgere.

Goldman Sachs sætter dem dog til vægs med en utrolig popularitet. Investeringsbanken Morgan Stanley har eksempelvis haft omkring 8000 ansøgere til lidt mere end 100 sommerjob i år.

Dermed får Goldman Sachs over 30 ansøgninger, hver gang Morgan Stanley modtager én.

Størst i verden

Siden Samuel Sachs og Marcus Goldman stiftede Goldman Sachs i 1869 har banken udviklet sig til en af de absolutte sværvægtere i den finansielle verden, men den er langt fra de største målt på størrelsen af medarbejderstaben.

Ved udgangen af 2015 var 36.900 personer ansat i Goldman Sachs, til sammenligning har de amerikanske kolleger i Citigroup langt over 200.000 ansatte.